Manor Lords: középkori városépítő játék, hatalmas csatákkal! [VIDEO]

Idén, év végén várható a Manor Lords, PC-re, early access formátumban.

Álmodoztál már arról, hogy a saját, középkori városodat kiépíted a semmiből? És megóvod a környező királyságoktól? Vagy emlékszel még a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején készült, tömérdek Sim City és középkori háborús RTS-elemeket keverő stratégiai játékokra? Ha a válasz igen, akkor a Manor Lords talán pont az a játék, amire vágytál. Az elmúlt hétvégén jelentette be a Slavic Magic cég, amelyben jelenleg egyetlenegy (!) játékfejlesztő dolgozik ezt az egyszerre különlegesnek és nosztalgikusnak ígérkező játékot, amely a városépítő managment elemeket keveri a középkori, valós idejű stratégiai játékokéval, a la Total War sorozat.

Ami a városmenedzsmentet illeti, a Manor Lords a játékosok számára teljesen organikus és realisztikus építést és fejlesztést ígér. Ahelyett, hogy egy hálószerű térképet hozott volna létre a fejlesztő, amelyre a szokásos „rendezett” módon helyezhetjük csak el az épületeket, sokkal természetesebb és szabadabb módon helyezhetjük épületeinket, a környezettől és a tereptől függően, így sokkal inkább olyan érzésünk lesz, hogy egy valódi középkori városkát hozunk létre, nemcsak a sokadik Sim City-klónnal játsszunk. Persze, a szokásos mikromenedzsement sem hiányozhat: például be kell vetnünk a földeket, kiépítenünk a kereskedelmet olyan termékekkel, amelyeket mi magunk termesztünk.

Fontos jelentősége lesz még az időjárásoknak is, és olyan katasztrófáknak, mint az éhség, a járványok, az apály-aszály és a háborúk, amelyek a királyság létét is fenyegetik. Ha már itt tartunk, milyen lesz a játék valós idejű stratégiai része? Ahogy a Manor Lords trailerben látható képsoraiból láthattuk, a játékban hatalmas csatákban vehetünk részt, ahol profin kidolgozott középkori seregek esnek egymásnak. A játék Steam oldalán azt is ígéri a fejlesztő, hogy a sereg moráljának és bekerítéseknek hatalmas szerepe lesz, továbbá különféle formációkat használhatunk, lovasságot irányíthatunk, ostromgépeket vethetünk be. Nem fukarkodik tehát a játék a Total War-sorozatot idéző stratégiai elemekben sem.

Végül a játék grafikája feltűnően emlékeztet a Kingdom Come: Deliverance-ra, a PC-re és konzolokra is megjelent középkori akció-szerepjátékra.

És hogy mikor játszhatunk a Manor Lords-szal? Az év végi dátumon kívül sajnos pontosabbat még nem tudunk és az is csak Early Access állapotot jelent, vagyis azt, hogy minden tartalom még nem lesz benne a játékban.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu