Helldivers 2: vajon megérte a Sony-nak PC-re is kiadni a játékot?!

A Helldivers 2 jelenleg a Sony történetének hetedik legnagyobb bevételt hozó játéka az Egyesült Államokban…

 

 

Amit a Helldivers 2 elért, az nagyon is megérdemelt. A friss statisztikák alapján úgy tűnik, nagyban hozzájárult a sikerhez, hogy a Sony úgy döntött, a címet a megjelenés napján PC-re is kiadja. Elemzők becslése szerint a játék 8 millió példányban kelt el. Ráadásul az útja még nem ért véget! Hiszen a stúdió folyamatosan arra koncentrál, hogy tartalmakat adjon hozzá, és hogy vonzó maradjon az új játékosok számára is, akik meg akarják védeni a demokráciát.

A mai napon nyilvánosságra hozták az eddigi amerikai eladásokat, valamint azt is, hogy mely címek voltak a 2024 márciusának legkelendőbbjei – számol be a Circana elemzője, Mat Piscatella.

A várakozásoknak megfelelően a Dragon’s Dogma 2 volt az év harmadik hónapjának legkelendőbbje. Őt követte a Helldivers 2. Ha azonban 2024 első 3 hónapját számoljuk, akkor azt látjuk, hogy az Arrowhead Game Studios PVE shootere termelte a legtöbb pénzt mind a digitális, mind a fizikai példányok forgalmazásából.

Piscatella azonban az X/Twitter-fiókján rámutatott, hogy ez a siker elsősorban a PC-nek köszönhető. „A PC nagyban hozzájárult a Helldivers II sikeréhez az Egyesült Államokban. A PC-vel a Helldivers 2 már a hetedik legnagyobb bevételt hozó játék, amelyet a Sony adott ki. PC nélkül nem lenne a top 20-ban” – magyarázza. Ráadásul a Helldivers 2 „a megjelenés óta minden hónapban (beleértve az áprilist is) a MAU-értékek csúcsát érte el az USA-ban a Steamen. A Helldivers II PlayStationön és PC-n való megjelenése átütő siker volt” – mondja.

Meg kell azonban jegyezni, hogy „az a tény, hogy a PC-s verzió sikerét emeljük ki, nem jelenti azt, hogy a PlayStation verzió ne lett volna szintén sikeres”. Nem feledkezhetünk meg a konzolok és a PC közötti paradigmaváltásról sem: „A PC régen a felnőtteké volt. Most a konzolok azok” – írja a szakember a Twitteren.

Mint látható, a dobogót a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Dragon’s Dogma 2 egészíti ki, de közvetlenül alattuk található a Final Fantasy VII: Rebirth, amely a becslések szerint eladásokban alulmúlta a Final Fantasy VII Remake-et.

Márciusi pozíciójához képest a Square Enix JRPG-je a hetedik helyre esett vissza. Mi több, „a Final Fantasy VII Rebirth jelenleg a 14. helyen áll a sorozat összes kiadványa között az eladások és a dollárok tekintetében az amerikai piacon”.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu