Brutális veszteségeket könyvelt el a Square Enix! Vajon mi lesz így veled, Final Fantasy?!

A japán cég több fejlesztését is eldobta, ami anyagilag is kihatott a Square Enix üzleti eredményeire, és emiatt a kiadó jobban megválogatja, hogy mit fejleszt, és odafigyel arra, mire szán pénzt a fejlesztési költségvetésből.

 

A Square Enix egy közleményben számolt be arról, hogy a Square Enix Holdings Co., Ltd. arra számít, hogy a 2024 márciusával végződő pénzügyi évben a tartalomgyártási számlájához kapcsolódó felhagyási veszteségekhez kapcsolódó rendkívüli veszteségeket fog elszámolni a könyveiben. A március 27-én összehívott ülésen a Square Enix igazgatótanácsa a céget körülvevő környezetben zajló számtalan változás fényében megszavazta, hogy felülvizsgálja a nagyfelbontású (HD) játékok fejlesztésére vonatkozó megközelítését azzal a szándékkal, hogy a fejlesztési erőforrások elosztása szelektívebb és célzottabb legyen.

A Square Enix fejlesztési tervének e felülvizsgált megközelítéssel összhangban elvégzett alapos vizsgálatának eredményeként arra számít, hogy a 2024 márciusával végződő pénzügyi évben mintegy 22,1 milliárd jennyi (51,26 milliárd forintnyi) tartalomelhagyási veszteséget fog elszámolni a könyveiben. A cég gondosan felülvizsgálja a 2024 márciusával végződő pénzügyi évre vonatkozó konszolidált előrejelzéseit, hogy felmérje a fenti vagy egyéb tényezők lehetséges hatásait. Amennyiben előrejelzéseinek felülvizsgálata szükségesnek bizonyul, a cég haladéktalanul közzéteszi azt.

Tehát az történt, hogy voltak projektek, amik konzolokra, PC-kre készültek (a HD kategória ugyanis ezeket fedi le), és inkább leállították azokat, miután valamennyi elkészült belőlük. Kevesebb, de minőségibb játékot akar kiadni a japán cég, ami érthető, de nem lenne logikus tőlük, ha csak a nagyobb IP-kre (Final Fantasy, Dragon Quest, Star Ocean…) koncentrálnának, mert azért ennél több is ismert tőlük.

Lehetne régebbi, manapság nem használt IP-kkel foglalkozni, de az is lehetséges, hogy ehhez köthetőek a veszteségek is. De az ActRaider, a Chrono, a Front Mission, a Just Cause, a Kane & Lynch IP-k is ott vannak, amikhez komolyabban nem nagyon nyúlt a cég (a Front Mission esetében a Left Alive nem tekinthető annak…). Majd meglátjuk, mit művelnek.

Forrás: Gematsu, Square Enix

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu