Elege lett! Nem akar többé sötét fantasy játékot fejleszteni a Final Fantasy XVI producere! [VIDEO]

Yoshida Naoki (avagy Yoshi-P), a Final Fantasy XIV és a Final Fantasy XVI producere valami mást szeretne csinálni, így az utóbbi sötét fantasy stílusa után most inkább valami könnyedebb játékon dolgozna szívesen.

 

A két játék nem csak műfajban tér el (előbbi egy MMORPG, utóbbi egyjátékos), hanem stílusában is (előbbi egy könnyedebb fantasy, a franchise best ofja a történetekkel, utóbbi pedig egy Trónok harca-féle sötét fantasy-nek tekinthető). Michael-Christopher Koji Fox mind a két játékon dolgozott, ugyanis ő volt a Square Enix senior fordítója, aki a MinnMaxnak adott interjújában mondta, hogy a Final Fantasy XIV könnyedebb, őrült sztori volt például Hildebrand furcsaságával, a Final Fantasy XVI pedig a rabszolgaságról, a világ végéről, illetve az emberek önakaratának elvesztéséről szólt, ami felettébb súlyos témákat vetett fel.

Koji Fox számára ez a váltás az egyik játékról a másikra nem volt könnyű, ugyanis a Final Fantasy XIV-ben bevált vicceket nem tudta használni, mert nem illett az új játékba, de azért néhány ilyen dolgot be akart vetni. A Final Fantasy XIV története is intenzív tud lenni, de reménytelibb hangulatot ad az összkép (és az általa említett Hilebrand-kalandok során a fizika törvényei nem játszanak, és eléggé komikus drámáról van szó). Koji Fox néha rá szokott nézni Yoshi-P-re, és szerinte fel lehet fedezni rajta, hogy megelégelte a dark fantasy stílust, és inkább valamilyen könnyedebb hangnemű projekttel szeretne foglalkozni.

Koji Fox szerint akármi is lesz a következő projektje, abban is lesz egy paradigmaváltás, mert megint változtatnia kell a hangvételén, hiszen az utóbbi öt évben már rászokott a sötétebb, élesebb hangnemre, amit a Final Fantasy XVI képvisel. Mindezt ki kell dobnia az ablakon, mert egy könnyedebb hangvétellel ezeket nem tudja alkalmazni. Ebből is érzékelhető, hogy a Final Fantasy XIV: Dawntrail kiegen nem ő dolgozott, mert ennek lokalizációs vezetője Kate Cwynar volt…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu