Két klasszikus PS1-játék is remastert kap – íme az előzetesek és minden, amit tudni lehet! [VIDEO]

Két olyan PS1-klasszikusról beszélünk ráadásul, amelyek remaster-kiadására sokan régóta vártak…

 

 

A PlayStation jelenleg nagy gondot fordít a klasszikusok újraélesztésére. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek keretében két újabb retro PS1-cím érkezik hozzánk!

Most, hogy a PlayStation 2 hivatalosan is visszatért a halálból, legalábbis ami a modern konzolokon játszható játékokat illeti, a videójátékok reneszánszát éljük.

A folyamat lassú, mégis úgy érezzük, megéri várni, ha olyan klasszikusok, mint ezek a PlayStation 1-es címek, jelenleg is remasterelés alatt állnak.

Ahogy azt a Limited Run Games bejelentette, a Tomba 2: The Evil Swine Return és a Fear Effect is remastered kiadásban készül.

Mindkét PS1-es élmény a maga nemében egyedülálló. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Fear Effect az eredeti megjelenésekor nagyobb hullámokat vert a grafikája miatt.

„Egy elveszett klasszikus végre visszatér” – jelenti be a Limited Run Games trailere. (Lásd a cikk végén!)

„A Fear Effect megkérdőjelezte a játékesztétikával és művészeti stílussal kapcsolatos feltételezéseket, amikor debütált PlayStationre, és évtizedekkel később a cell-shading és a motion video rendkívüli keveréke még mindig elkápráztatja a szemet… és az elmét.”

Ami a Tomba 2-t illeti, nos, az is letette a névjegyét.

„Tomba! 2 továbbfejlesztette ezt a briliáns dizájnt, még nagyobb mozgásszabadságot adva hozzá, még több inspiráló új küldetést beépítve, és a biztonság kedvéért egy repülő mókusjelmezt is bedobva.”

Régóta várattak magukra, de a rajongók már nagyon szeretnék, hogy visszakapják ezeket a retro szépségeket. A komment-szekciók azonnal megteltek a lelkes hozzászólásokkal.

Ahogy egy YouTube felhasználó fogalmazott a kommentekben: „Igen!!! Köszönjük! Az egyik kedvenc játékom a PS1-en. Támogatni fogom ezt, és remélhetőleg a Retro Helix is zöld utat kap!”

Egy Tomba! rajongó szintén felrobbant örömében, miután meglátta a remaster felfedését: „Yes, yes, GOD YES! TAKE MY MONEY, LIMITED RUN AND WHOOPEE CAMP!” Engedelmetekkel, ez a lelkesedés annyira megható, hogy meg sem próbáltam magyarra átültetni… 🙂

A két projekt megjelenésének pontos dátumát még nem erősítették meg. Azonban a Limited Run Games annyit már elárult, hogy a címek 2025-ben érkeznek „a hozzád közeli konzolokra”.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu