Jelentős kedvezménnyel készül a Valve azoknak, akik Steam Deck-re vágynak!

TECH HÍREK – A Valve 15%-os akciójának köszönhetően szerezz be egy 512 GB-os eredeti Steam Decket olcsóbban, mint a 256 GB-os változatot!

 

 

Mit lehet még mondani a Valve Steam Deck-jéről, amiről még nem esett szó? Gondolom, rá lehet mutatni, hogy nem ez volt az első kézi játék-PC, és hogy nem is ez a legerősebb, amit megvásárolhatsz. De igazából mindez nem számít, mert amit a Steam Deck a konkurenciával szemben nyújt, az a mérföldekkel jobb átfogó, teljes élmény.

A Valve Steam Deck ökoszisztémája más kézi játék-PC-ket is megszégyenít. A kompatibilitás szempontjából ellenőrzött játékok hatalmas könyvtárát és a Valve által végzett munkát, hogy a Linux-alapú operációs rendszer ilyen jól kezelje a Windows-alapú játékokat, az Asus, a Lenovo, az MSI és mások még nem érték el.

A 7 hüvelykes, 1280 x 800-as LCD-képernyő alatt a Steam Deck szíve, egy kis 15 W-os APU lapul, amelyet az AMD készített. A mindössze négy magjával és 3,5 GHz-es boost órajelével azt gondolnánk, hogy nem annyira ütős. Ám elég nagyot tévednénk. Még a maroknyi RDNA 2 shaderrel is sokkal jobban megbirkózik, mint azt sokan gondolnák.

Amikor 2022-ben megjelent, a legcélszerűbb volt a 256 GB-os modellt beszerezni, mivel a benne lévő NVMe meghajtót egy sokkal nagyobb és gyorsabb játék SSD-re cserélhetted.

De 529 dolláros (kb. 196 000 Ft-os) árával nem volt különösebben olcsó, és hiányzott belőle az 512 GB-os modell extra díszes, maratott üvegből készült képernyője.

A felfrissített OLED Steam Deck megjelenésével ez az ár csökkent. Most a Valve július 11-ig 15%-os kedvezménnyel árulja a 64 GB-os és 512 GB-os modellek utolsó készleteit. Mi pedig ez utóbbira szavazunk, részben azért, mert az eredeti Steam Deckek közül ennek van a legjobb kijelzője, de leginkább azért, mert valóban olcsóbb, mint a 256 GB-os modell!

Igen, így van – az 512 GB-os Steam Decket alig 382 dollárért (142 000 Ft) szerezheted be. Ez abszurdan alacsony ár, és minden egyes forintot megér.

De milyen játékokat vegyél hozzá? Mit szólnál a Hadeshez, a valaha készült egyik legjobb roguelike akció-RPG-hez? A Baldur’s Gate 3 egy másik RPG, amely kötelező darab a Deck-tulajdonosok (vagy bárki más) számára. A Vampire Survivors is megkapná a szavazatunkat.

A legnagyobb problémád nem a választékkal lesz, mivel a Steam Deck több játékot futtat, mint amennyit valaha is időd lesz kipróbálni…

A gond inkább az, hogy komoly méretű tárhelyre lesz szükséged, hogy mindet tárolni tudj. Ugyanakkor 512 GB elég tisztességes mennyiség a kezdéshez. A legnagyobb probléma talán az, hogy előbb-utóbb a Valve készletei az eredeti készülékből kifogynak.

Ha már egy ideje vacillálsz rajta, vegyél-e Steam Deck-et, vagy sem, akkor valószínűleg itt a nagy alkalom…

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu