Vandálok gyalázták meg Roger Moore sírját – mi állhat a támadás hátterében?!

MOZI HÍREK – Roger Moore sírját megrongálták egy monacói kis temetőben, ahol egy rajongó megdöbbenve tapasztalta, hogy hiányzik a díszpajzs a sírról…

 

 

Megrongálták a néhai James Bond-színész, Roger Moore sírját egy új jelentés alapján. Utóbbi egy rajongótól származik, aki felkereste Moore sírkövét, hogy lerója tiszteletét a filmsztár előtt. Moore karrierje 1945-ben kezdődött a Tökéletes idegenek és a Cézár és Kleopátra című filmekben játszott néhány kis szereppel. Később az 1962 és 1969 között futó Az Angyal (The Saint) című tévésorozatban Simon Templar megformálásával aratott elismerést.

Ez vezetett ahhoz, hogy megkapta a 007-es szerepét az 1973-as Élni és halni hagyni című filmben, ami csak a kezdete volt ikonikus Bond-örökségének.

A TMZ szerint Roger Moore egyik rajongója látogatást tett a Cimetière de Monacóban, a monacói La Colle kis temetőjében, ahol a néhai színész földi maradványait őrzik. A sírkövön állítólag a családja címere volt látható, így könnyen felismerhető volt. Ám amint a rajongó felfedezte a helyszínt, meglepődve tapasztalta, hogy a pajzsot néhány vandál elvitte. A sajtónak elmondta, hogy „egyformán sokkolta és felhúzta”, hogy valaki így meggyaláz egy sírt, különösen, ha az egy ilyen szeretett személyiségé.

A rajongó, miután felfedezte, hogy Roger Moore sírját meggyalázták, értesítette a hatóságokat. Azoknak azonban fogalmuk sem volt arról, hogy ez egyáltalán megtörtént. A TMZ odáig ment, hogy kapcsolatba lépett a temetővel, de nekik sem volt fogalmuk a vandalizmusról. Mindez azt jelenti, hogy vagy nemrég történt, vagy Moore sírját egy ideje már nem látogatták, így a hiányzó pajzs észrevétlen maradt.

 

Roger Moore maradandó örökséget hagyott a filmvásznon és a televízióban

 

Roger Moore 1927. október 14-én született a londoni Stockwellben, szerény körülmények között, egy rendőrtiszt fiaként. A filmvilágba azután került, hogy apja nyomozást folytatott egy rablás után Brian Desmond Hurst filmrendező otthonában, aki később megismerkedett Moore-ral, és statisztaként szerepeltette az 1945-ös Caesar és Kleopátra című filmben.

Az évek múlásával egyre több szerepben kapott szerepet, és jó megjelenése még azt is lehetővé tette számára, hogy az 1950-es években modellkedjen, hogy kiegészítse jövedelmét.

A nagy áttörést Az Angyal (The Saint) című bűnügyi dráma hozta meg számára 1962-ben, ahol Simon Templar-t alakította, egy olyan férfit, aki a magafajta önbíráskodással segít azoknak, akiket a jogrendszer cserben hagyott. Ez a szerep elég volt ahhoz, hogy Guy Hamilton rendező felfigyeljen rá, aki 1973-ban James Bond szerepét adta Moore-nak az Élni és halni hagyni című filmben.

Bár heves viták folynak arról, hogy ki a legjobb James Bond-színész, Roger Moore-t gyakran emlegetik kedvencként azok, akik az ő idejében nőttek fel. Moore 1973 és 1985 között hétszer alakította Bond karakterét, utoljára John Glen Halálvágta (A View to Kill) című filmjében. Hét szereplése a legtöbb, amit az Eon Productions által gyártott Bond-filmek színészei közül bárki elért.

Forrás: TMZ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu