Ez a kalózos fantasy RPG olyan, mintha az AC Black Flag és a Fable szerelemgyereke lenne! [VIDEO]

Az Assassin’s Creed Black Flag és a Fable találkozik ebben a fantasztikus új RPG-ben…

 

 

A Summer Game Fest keretében bemutatták az Amazon egyik hamarosan megjelenő újdonságát, a New World: Aeternum-ot. Ez a vállalat New World online játszható RPG-jének új iterációja, amely egy érdekes történetet, tisztességes harcot és egy nyitott világot tartalmaz, tele szimpatikus karakterekkel és megoldandó rejtélyekkel. (Nézd meg a játék trailerét alább!)

Egy bevallottan erőtlen nyitány után, amely egy felrobbanó hajó fedélzetén tanítja meg a játék irányítását, a játék az Aeternumban dobja ki a játékost, egyfajta túlvilági életben, ahol ha meghalsz, azonnal visszatérsz az életbe, néha tökéletesen jól.

Úgy tűnik, néhányan „rosszul” térnek vissza, egyfajta zombiként, csupán a támadás ösztönével. Sajnos ez történt a legénységgel is, beleértve a kapitányt is, akit egy láthatatlan erő irányít, amely káoszt hoz a földekre.

 

 

 

 

Kezdve a karaktered kiválasztásával, testre szabhatod a kinézetedet, valamint azt is, hogy milyen osztályba szeretnél tartozni. Ez meghatározza a fegyvereket és egyéb felszereléseket, amikkel indulsz. Kapsz egy közelharci és egy távolsági fegyvert, amelyek a teljesen fantasy, mágikus tárgyaktól a különféle 17-18. századi mordályokig terjednek.

 

Izgalmas harc, nyitott RPG világ

 

Idővel a harc egy kicsit ismétlődőnek tűnik, de feldobhatod a játékbeli képességfával. Ez frissítéseket biztosít a jelenlegi képességeidhez, valamint újakat old fel. Például hatalmas kardcsapásokat vagy különböző hatásokat a távolsági fegyveredhez. Elég sok közül lehetett választani, bár persze sokan egy bizonyos szint mögé vannak zárva, hogy ne legyél túl erős az elején.

De mi a helyzet magával az Aeternummal? Elég szép, azt meg kell hagyni. Lényegében egy hatalmas sziget, tele vadállatokkal és a fent említett dühös megszállt hullákkal. Valamint egy titokzatos energiával, amely nyilvánvalóan a zavar forrása.

A találkozás néhány olyan karakterrel, akik már egy ideje ott voltak, jobb képet adott a területről, valamint további útmutatóként szolgált olyan dolgokhoz, mint a vadászat, a kézművesség és a küldetések vállalása.

Az ember ráadásul nincs egyedül az úton. Ugyanis más játékosokat is lehet látni ugyanazon a szigeten bolyongani. Persze másképp csinálták a dolgokat attól függően, hogy éppen hol tartanak a játékban.

 

 

New World: Aeternum RPG

 

 

Ugyanakkor fontos megemlíteni: a játék nem kényszerít interakcióra. A játékosok segíthetnek egymásnak, de aki akarja, fókuszálhat teljes mértékben a szóló élményre is.

A fejlődés szempontjából olyan, mint bármelyik másik RPG: legyőzöd a rosszfiúkat, szintet lépsz a karaktereddel, és rengeteg ládát nyitsz ki, amelyek tele vannak finomságokkal, például új fegyverekkel, páncélokkal és egyebekkel.

Az ellenségek változatossága és a harcok a kipróbálható játékmenet vége felé egy kicsit ismétlődőnek tűnhet. Ugyanakkor feltételezhető, hogy ez csak azért van, mert a játék történetének meglehetősen korai szakaszába nyerhetünk bepillantást.

A New World: Aeternum október 15-én megjelenik még idén Xbox, PlayStation és PC platformokra.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."