Összeomlott az Xbox Live – a vállalat „nyomozást” indított, hogy kiderítse, mi történt!

TECH HÍREK – Az Xbox Live szolgáltatása végül egy több mint hét órás szünet után állt csak helyre.

 

 

Az Xbox Live hét órán keresztül elérhetetlen volt tegnap. Azok a játékosok, akik délután megpróbáltak bejelentkezni fiókjukba, azt tapasztalták, hogy nem tudnak bejelentkezni és a megszokott módon játszani. A Microsoft az Xbox Live hivatalos státuszoldalán „jelentős kiesésként” írja le az incidenst.

A vállalat szerint a szolgáltatással kapcsolatos problémák keleti parti idő szerint nem sokkal délután 2 óra (nálunk este 8) után kezdődtek, a Downdetector weboldal pedig a több mint 38 000 egyéni kiesési jelentés csúcsát jelentette délután 3 óra körül.

Bár néhányan megosztották, hogy végül sikerült bejelentkezniük az Xbox Live szolgáltatásba, a Microsoft szerint a bejelentkezési problémák az Xbox Series X/S, Xbox One és Xbox 360 konzolokat, valamint a mobileszközöket, a webes szolgáltatásokat, a felhőalapú játékokat, a visszafelé kompatibilitást és az Xbox on Windows-t is érintették. Az üzemzavarra nem osztottak meg magyarázatot. Ám a Microsoft egy X/Twitter-bejegyzésben közölte, hogy „nyomoznak” a probléma miatt, miközben az érintett játékosokat arra utasítja, hogy frissítésekért látogassanak el a státuszoldalára.

„Előfordulhat, hogy nem tudsz bejelentkezni az Xbox-profilodba, előfordulhat, hogy a bejelentkezés közben megszakad a kapcsolat, vagy egyéb kapcsolódó problémáid vannak” – állt a státuszoldalon az éjjel. „A bejelentkezést igénylő funkciók, például a legtöbb játék, alkalmazás és közösségi tevékenység nem lesz elérhető”.

A széles körű Xbox Live-kiesés azt jelentette, hogy több ezer játékosnak voltak kérdései és idejük is arra, hogy feltegyék őket. Sokan közülük gyorsan a közösségi médiában osztottak meg mémeket, miközben válaszokat kerestek. Mindannyian ugyanabban a csónakban ültek, miközben arra várnak, hogy a Microsoft jó hírekkel jelentkezzen. Sokan csak annak örültek, hogy nem ők az egyetlenek, akiknek játékleállással kell szembenézniük.

 

Hét óra után állt helyre az Xbox Live szolgáltatása

 

Az Xbox Live szolgáltatások ismét elérhetők. Az Xbox nem nyilatkozott az üzemzavar okáról, de azóta megerősítette, hogy a felhasználók újra tudják használni a kapcsolódó eszközöket és szolgáltatásokat. Remélhetőleg a jövőben többet is megtudunk majd a hosszú kiesés okáról. (Valamint arról is, mit tesz a vállalat, hogy ne nagyon forduljon elő ilyesmi…)

Forrás: X, The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."