Életműdíjat kaphat a többször is zaklatással vádolt Kevin Spacey?!

MOZI HÍREK – A díjnyertes színész, Kevin Spacey erőfeszítései, hogy a több szexuális zaklatással kapcsolatos vádja után rehabilitálja imázsát, lendületet kaptak.

 

 

A Variety szerint Kevin Spacey a szicíliai Taorminában, a Teatro Antico színházban kapja meg az életműdíjat. Ezt a Nemzetek Díja keretében adják át, amelyet Michel Curatolo és Marco Fallanca az Olasz Köztársaság szenátusával és az olasz régióval közösen szervez. Korábban már más ellentmondásos személyiségek is elnyerték ezt a díjat. Köztük Abel Ferrara filmrendező és Gérard Depardieu színész, akit hazájában, Franciaországban nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolnak.

„Kevin Spacey a film- és színháztörténet időtlen emlékműve, aki kétségtelenül megérdemli, hogy visszakapja karrierjét” – fogalmazott Curatolo és Fallanca közleményében.

„Mind a közönségnek, mind a szakmának nap mint nap hiányzik határtalan tehetsége, és mi rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ennek a rendkívüli művésznek az oldalán állhatunk”. A díjátadó ünnepségre július 21-én kerül sor egy taorminai rendezvénysorozat részeként. Az ünnepség nem kapcsolódik az éves taorminai filmfesztiválhoz, amely két nappal korábban ér véget.

Spacey több jogi ügy, köztük a különböző férfiak által ellene felhozott, évtizedekre visszanyúló szexuális zaklatási vádak után igyekszik helyreállítani hírnevét. A kétszeres Oscar-díjas színészt nem találták bűnösnek egy 2022-es New York-i perben. Ezt színésztársa, Anthony Rapp terjesztett elő. Egy tavalyi londoni, öt férfit érintő, különálló szexuális zaklatási ügy során is felmentették. Spacey azonban egy másik polgári perrel néz szembe Nagy-Britanniában, amely 2025-ben kezdődik, miután egy újabb támadás vádját állították fel.

Amikor Spacey a „Me Too” mozgalom egyik főszereplőjévé vált, a Netflix a Kártyavár (House of Cards) című sikersorozatban elért sikere után ejtette őt, amit a színész még mindig nem hevert ki.

A karrierje lassan újra lendületbe jött az utóbbi időben. 2022-ben szerepet kapott a The Man Who Drew God című filmben, mint rendőrnyomozó. Majd szinkronszerepet kapott a 2023-as Control című filmben. Legutóbb a márciusban bemutatott Peter Five Eight című neo-noir thriller főszerepét játszotta.

 

Kevin Spacey egy készülő olasz thrillerben is feltűnik

 

Spacey nemrég csatlakozott a The Contract című készülő olasz thrillerhez. Ebben magát az ördögöt fogja alakítani. Eközben Spacey lesz az örményországi „Arany Barack Filmfesztivál” díszvendége, ami az országban vitát váltott ki. A fesztivál július 7-től július 14-ig tart.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."