Végre kiderülhet az igazság Kevin Spacey-ről?! Bemutatták a Spacey Unmasked-et! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Spacey Unmasked című doku-szériából kiderül, hogyan jutott el az egykor szeretett, mára kegyvesztett színész oda, ahol most tart…

 

 

Néhány évvel azután, hogy a szexuális zaklatás számos vádja hollywoodi páriává tette, Kevin Spacey ismét reflektorfénybe került. Habár még mindig vannak támogatói, akik szerint megérdemli, hogy visszatérjen az iparágba, a róla szóló új doku-sorozat, amely nemrég debütált a Channel 4 csatornán az Egyesült Királyságban – az Egyesült Államokban és hamarosan Magyarországon pedig a Max-on, ami nemrég indult az HBO Max folytatásaként – , csak tovább foltozhatja az örökségét.

A Spacey Unmasked című sorozat a kegyvesztett színészről készült, több évtizedes visszaéléseket és tíz különböző visszaéléssel kapcsolatos vádat tár fel.

A sorozat megjelenése máris nagy visszhangot váltott ki. Különösen Spacey részéről, aki határozottan tagadta a vádakat. Ahogy maga a dokumentumfilm is világossá teszi, Spacey-t technikailag felmentették a jogi ügyekben mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban. A sorozat mégis egy olyan zavaró mintát mutat be az évtizedes karrierje során, több olyan egyedi történettel, amelyek olyan hátborzongató mértékben fedik egymást, hogy egyre nehezebb Spacey-re bármi másként gondolni, mint bűnösként.

 

A Spacey Unmasked a színész felkavaró múltjába merül el

 

A Spacey Unmasked egyik legmeglepőbb interjúalanya a színész idősebb testvére, Randall Fowler, aki részletesen beszámol a mindkettőjüket ért gyermekkori traumáról. Apjuk, Thomas Fowler nemcsak fizikailag és szexuálisan bántalmazta Randallt (aki mindent megtett, hogy megvédje Kevint), hanem önjelölt neonáci is volt.

Thomas holokauszttagadó is volt, és gyakori náci találkozókat tartott otthonában, ahol a zászló büszkén lógott a falon. Randy szerint Kevin Spacey azért fordult a színészethez, hogy levezesse a dühét és a tehetetlenségét. Az egyik interjúalany állítása szerint már a középiskola utolsó éveiben is nem kívánt közeledéseket tett.

De a dokumentumfilm állítása szerint volt egy másik tényező is, ami miatt a dühe bántalmazásként nyilvánult meg – ez pedig a szégyen volt, amit melegsége miatt érzett.

 

 

MOZI HÍREK - Az Amerikai szépség színésznője a PEOPLE-nek beszélt új memoárjáról, amelyben az áttörést jelentő filmje előtt átélt traumáról is mesélt és Kevin Spacey különös viselkedését is megemlítette. 

 

 

Karrierje nagy részében a bulvársajtó széles körben találgatta, hogy Kevin Spacey meleg. Annak ellenére, hogy ő ezt évekig következetesen tagadta. Végül 2017-ben coming outolt, ugyanazon a napon, amikor az első szexuális zaklatási vádat, amelyet a Rentben szereplő Anthony Rapp tett, ejtették. Az LMBTQ+ közösség részéről azonnali volt a visszatetszés, és olyan meleg színészek, mint Billy Eichner és Zachary Quinto lecsaptak rá, amiért coming outját arra használta, hogy elterelje a figyelmet a súlyos vádakról, és amiért (szándékosan vagy sem) kapcsolatot sejtetett a homoszexualitás és a gyermekbántalmazás között.

A Spacey Unmasked azonban arra utal, hogy a színész bántalmazó hajlamainak nagy része a melegség miatti önutálatban gyökerezett. Illetve, hogy az elfojtott dühe romboló módon nyilvánult meg. Az egyik interjúalany felidézett egy esetet, amikor megpróbált elhatárolódni a színésztől azzal, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy heteroszexuális. Spacey irtózatos dühbe gurult, amiért arra utalt, hogy a férfiakhoz vonzódik. Egy másik alany egy éjszakai klubban történt találkozást részletezett, ahol Spacey nyíltan kigúnyolt egy meleg párt.

 

Kevin Spacey óriási hatalmának köszönhetően úszhatta meg a következményeket

 

Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb tényező, amely Kevin Spacey-t ilyen sokáig segítette a következmények elkerülésében, a sztársága volt. A ’90-es években üstökösként szárnyalt. Öt év alatt két színészi Oscar-díjat nyert, és rendszeresen a szakma egyik legjobbjaként ünnepelték. A Spacey Unmasked-ben a megkérdezettek kifejtik, hogy részben ez is megakadályozta őket abban, hogy beszéljenek. Sokan közülük feltörekvő színészek voltak. Úgy gondolták, hogy Spacey mentoruk lehet, és amikor zaklatta vagy bántalmazta őket, magukat hibáztatták, mert attól féltek, hogy nem tetszettek neki.

Scott, az egyik alany így részletezte: „Ha nem fizeted meg az útdíjat – a szexuális szívességeket – , akkor lesz egy tisztességes karriered, de a neved nem kap reflektorfényt”.

Nem sokkal azután, hogy elnyerte második Oscar-díját az Amerikai szépségért, Spacey meglepő karrierlépést tett. Londonba költözött, ahol az Old Vic Theatre Company új művészeti igazgatójává nevezték ki. Itt folytatódott az állítólagos bántalmazási mintája. Danny, a színház egykori jegyszedője felidézte, hogy amikor egyik este helyet foglalt, a színész beékelődött egy szűk helyre, és az ágyékát az arca elé nyomta. Ruari, a Company színésze pedig részletezte, hogy Spacey egyik előadásában játszott, és a premier estéjén kapott tőle egy dedikált posztert, majd később, az este folyamán egy partin letámadta.

A dolgok csak rosszabbra fordultak, amikor Spacey karrierje a 2010-es években a Kártyavár (House of Cards) című sorozatban játszott főszerepével újjáéledt. Evelyn, a sorozat egyik produkciós asszisztense így magyarázta: „Kevin viselkedése bizonyára közismert volt. Olyan volt, hogy ‘Ó, igen, ez a helyzet, ez történik itt’”. Azt is megjegyezte, hogy őt és egy másik női asszisztenst kifejezetten azért vettek fel, hogy Spacey közelségben maradjon. Ennek ellenére több zaklatási panasz is érkezett a sorozatban töltött ideje alatt. Többek között az egyik interjúalany, Daniel részéről, aki eredetileg háttérstatiszta volt.

 

 

MOZI HÍREK - A döntés azután született, hogy a kegyvesztett színész, Kevin Spacey megpróbálta elérni, hogy a korábban már személyére kirótt kártérítést hatályon kívül helyezzék.

 

 

Amikor az egyik epizódban egy kisebb beszélő szerepet kapott, Spacey titokban kikísérte őt a forgatásról, és az ujjával „csiklandozta” a cipzárja alatt.

Viselkedésének következményei végül akkor érték utol Spacey-t, amikor Anthony Rapp megnyílt az állítólagos visszaélésekről, amit a kezdődő MeToo mozgalom inspirált. Heteken belül csak a House of Cards forgatásáról legalább nyolc különböző vád látott napvilágot. A Netflix gyorsan kirúgta a sorozatuk sztárját. Ahogy egyre több állítólagos áldozat jelentkezett, Spacey visszavonult a nyilvánosság elől. Csak időnként bukkant fel újra és újra a YouTube-videókban, hogy újra eljátssza Frank Underwood szerepét (tavaly Tucker Carlsonnal készített egy videót). Ennek ellenére 2022-ben a Rapp perét felügyelő esküdtszék a színészt nem találta felelősnek minden vádpontban. Tavaly pedig egy brit esküdtszék kilenc vádpontban találta ártatlannak.

 

A Spacey Unmasked erős vádbeszéd az egykor szeretett színész ellen

 

A megkérdezettek mindegyikét nyíltan lesújtotta a felmentések híre. Legtöbbjük azonban megjegyzi, hogy még ha Spacey viselkedése technikailag nem is volt illegális, érzelmileg mégis bántalmazó volt. Traumatizáltnak és jogfosztottnak érezték magukat. Miután tíz különböző férfi (akik közül egy kivételével egyikük sem szólalt meg korábban) ilyen hasonló történeteket és bántalmazó viselkedésmintákat állítanak, egyre nehezebb nem hinni nekik.

Spacey technikailag nem bűnös minden kétséget kizáróan a törvény szemében. Sőt, úgy tűnik, hogy megpróbál visszatérni. Ám a hírneve még mindig romokban hever, és a Spacey Unmasked részletei alapján ez nem valószínű, hogy egyhamar megváltozik.

A Spacey Unmasked hamarosan megtekinthető az HBO Max folytatásaként indult Max streaming-szolgáltatáson.

Forrás: YouTube, Max

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu