Kevin Spacey váltig hangoztatja ártatlanságát; Anthony Rapp már a filmjeit sem bírja megnézni

MOZI HÍREK – Kevin Spacey jogi csapata meglepő tanúk listáját állította össze a védelem számára, köztük Anthony Rapp testvérét – aki viszont arról vallott, milyen nehéz számára Spacey filmjeit nézni.

 

 

Az elmúlt napokban a manhattani szövetségi bíróság esküdtszékei megrázó szexuális vádakat hallgattak meg, amelyeket Anthony Rapp színész és tanúi állítottak Kevin Spacey ellen. Rapp többször is szünetet tartott, amikor az esküdteknek egy 1986-os incidensről mesélt, amikor Spacey felemelte őt, „mint egy vőlegény a menyasszonyt, aki átviszi a küszöbön„, mielőtt rámászott volna. Akkoriban a Rent sztárja 14 éves volt, míg Spacey 26 vagy 27. A Spacey ellen indított 40 millió dolláros perben, amely két hétig tart, az esküdtek feladata lesz eldönteni, hogy a Kártyavár színésze bűnös-e a testi sértés és érzelmi sérelem szándékos okozásának vádjában.

Spacey ügyvédei azzal érveltek, hogy Rapp féltékenységből gyártotta az ügyfelük elleni vádakat.

Azt állítják, hogy a nyíltan meleg Rappet az bosszantotta, hogy az ő döntése, hogy előbújik a szekrényből, korlátozta a karrierlehetőségeit. Rapp tanúvallomásában visszavágott ennek az állításnak, mondván, hogy soha nem hibáztatta nyílt melegségét szakmai életének „száraz időszakáért”. Elmondta, hogy több embernek is beszélt a Spacey-ügyről olyan időszakokban, amikor „nagyon-nagyon stabilan dolgozott”.

 

Kevin Space meglepő tanúkat hívott

 

A leginkább a Doctor Who és a Torchwood sorozatban játszott szerepéről ismert John Barrowman kulcsfontosságú lesz Spacey védelmében Rapp vádjaival szemben, mivel ő is ott volt velük azon az estén, amikor állítólag először lógtak együtt. Barrowman várhatóan azt fogja mondani, hogy ő és Spacey flörtöltek azon az estén, nem pedig Rapp. Adam Vary a tanúk padján várhatóan vitás lesz, mint az az újságíró, aki a 2017-es Buzzfeed-cikket írta, amelyben Rapp először részletezte a Spacey elleni vádakat. A színész jogi csapata korábban megjegyezte, hogy bár Vary Rapp barátja, a cikkben nem hozta nyilvánosságra a kapcsolatukat.

Az ügyük alátámasztására várhatóan egy sor személyt hívnak a tanúk padjára, egy korábbi Rent társszínésztől kezdve több más színészen át Rapp saját drámaíró testvéréig, Adam Rappig.

Spacey menedzsere, Evan Lowenstein is várhatóan időt tölt a tanúk padján. Spacey ügyvédei a bíróságon elárulták, hogy Lowenstein „nyomozóként” tevékenykedik az ügyükben, és „nélkülözhetetlen”, ahogy haladnak előre az esküdtszék előtti bemutatás felé. Meglepetésként a védelem várhatóan Adam Rappet, az 57 éves drámaírót, producert és Anthony Rapp idősebb testvérét is beidézi. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit fognak tőle kérdezni. A védelem által várhatóan behívott további tanúk közé tartozik Rapp Rent színésztársa, Tracie Thomas és a 78 éves színésznő, Kathe Green, bár nem világos, hogy ő mit fog hozzátenni Spacey ügyéhez, különösen mivel évtizedek óta nem játszott, és nem vett részt produkcióban.

 

 

 

 

Nézhetetlen Kevin Spacey-filmek

 

Miközben az 1988-as Dolgozó lány című filmet nézte, Rapp meglepődött, amikor meglátta a támadóját a képernyőn, és elmondta a bíróságnak:

„Kevin Spacey megjelent a képernyőn, és olyan volt, mintha valaki egy marhaösztökével bökött volna meg. Úgy éreztem, mintha felugrottam volna a székemből.”

Ez nem akadályozta meg a Star Trek: Discovery színészét abban, hogy megnézze Spacey későbbi filmjeit. A tanúk padján megemlítette, hogy megnézte a Közönséges bűnözőket, a Glengarry Glen Ross, a Szigorúan bizalmast és a Hetediket, mert úgy érezte, színészként a munkájához tartozik, hogy megnézze őket. Ez az Amerikai szépséggel megváltozott, és ez lett Spacey utolsó filmje, amit megnézett. A filmben, amelyért Spacey megkapta második Oscar-díját, Lester Burnhamet alakítja, egy nős apát, aki szexuális kapcsolatba keveredik lánya legjobb barátnőjével, egy tinilánnyal. Rapp számára ez túl közel állt mindahhoz, amit átélt, és „nehéznek”, illetve „kellemetlenül ismerősnek” bizonyult.

Forrás: The Daily Beast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu