Szomorú hír a Final Fantasy rajongóinak: hiába várunk egy nagy visszatérésre…

Hironobu Sakaguchi nem tervez visszatérni, ám azt is bevallotta, hogy imádja a Final Fantasy XIV-et.

 

 

Ha játszottál a korai Final Fantasy-játékokkal, akkor tudod, ki az a Hironobu Sakaguchi. Ő ugyanis a Square Enix elismert és népszerű franchise-ának megalkotója. A japán kreatív számos címet rendezett, felügyelt és készített. Azonban 2003-ban elhagyta a céget, és megalapította saját stúdióját, a Mistwalkert. Olyan ikonikus alkotásokért volt felelős, mint a Blue Dragon és a Lost Odyssey. Ám sok játékos most arra kíváncsi, hogy visszatér-e ahhoz a játéksorozathoz, amellyel karrierjét kezdte.

Sakaguchi a Bloombergnek adott interjút, amelyben bevallotta, hogy nem áll készen arra, hogy visszatérjen a Final Fantasy franchise-hoz, de azt is elmondta, hogy megszállottja a Naoki Yoshida által rendezett MMO-nak.

„Most szinte a Final Fantasy XIV-ben élek. Ha újra felveszem a Final Fantasy márkát, nem tudom, hogy tudnám-e annyira élvezni a Final Fantasy 14-et”, amelyhez nemrég jelent meg a Dawntrail kiegészítő.

„Néhány ritka alkalommal – hangsúlyozom, hogy >>ritka alkalommal<< – néha a Mistwalker csapat egyik tagja bejelentkezik az FF14-be, és látok egy üzenetet, hogy >>helló, a találkozó elkezdődött<<„. Másrészt a Final Fantasy alkotója azt is bevallotta, hogy nem hajlandó olyan klasszikus játékokat remasterelni, mint a Blue Dragon vagy a Lost Odyssey. Viszont azt elismerte, hogy szeretné újraéleszteni a már nem játszható Terra Battle című mobilos stratégiai játékot.

 

A Final Fantasy alkotójának legújabb játéka

 

Nemrég rántották le a leplet a Fantasian: Neo Dimensionról, amely néhány hónapon belül érkezik konzolokra. Az FF-széria alkotójának legújabb RPG-jéről van szó, amely idén télen lesz elérhető minden platformra. Azaz Nintendo Switchre, PS4-re, PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re a Steamen keresztül. A játék 2021-ben már megjelent kizárólag az Apple Arcade-on, most azonban egy továbbfejlesztett változatban debütál majd konzolokon.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."