Final Fantasy XIV: Dawntrail: a benchmarkon látszik a jobb grafika [VIDEO]

A Final Fantasy XIV legújabb kiegészítője előtt is felbukkant a teljesítményt felmérő (benchmark) teszt, és ezúttal láthatjuk, hogy a Square Enix rágyúrt a vizualitásra, így az MMORPG az eddigiekhez képest szebb lesz.

 

Az AMD FSR és az Nvidia DLSS felskálázó technológiája is támogatott lesz a Dawntrailben, ami a rendszerigényeket is megemelte valamelyest. A karakterek dinamikusan interakcióba lépnek a fűvel, ha benne járnak, a növényzet sűrűbb és részletesebb, a föld textúrájának jóval magasabb a felbontása, az árnyékok felbontása nőtt, puha árnyékok érkeztek, a fémek és a nedves felületek jobban tükröződnek, a karakterek modelljei (és a bőrük) szebbek, több poligonból állnak az objektumok, és még a hullámokat is szimulálják.

Van egy új élsimító (anti-aliasing) opció, a TSCMAA, amit eredetileg az Intel fejlesztett az MSAA alternatívájaként a VR-os applikációkba.Ezt nem lehet a DLSS-sel vagy az FSR-rel közösen használni. A felskálázók alkalmazásakor nincsen meg a hagyományos opciók listája (teljesítményalapú, kiegyensúlyozott, minőségalapú). Ehelyett vagy mindig bekapcsolt állapotú, vagy akkor aktiválódik, ha 30 vagy 60 FPS alá megy a frame rate. Viszont már több felhasználó is finomhangolni tudta a presetet és a DLAA-t is bekapcsolhatta a SpecialK vagy a DLSSTweaks segítségével.

A WCCFTech tesztgépén (AMD Ryzen 7 7800X3D processzor, Nvidia GeForce RTX 4090 videókártya, 32 GB DDR5-ös RAM) 25646 pontszámot dobott fel a benchmark, ami átlag 174,2, minimum pedig 97 FPS-t hozott össze folyamatosan bekapcsolt DLSS-sel, maximum grafikai beállításokkal, 4K febontáson. A ShadowPlay, az Nvidia beépített videórögzítő technológiája használata mellett a pontszám 23674, az átlag FPS 161, a minimum pedig 90. Azért az is abszolút játszható szint még.

 

 

A Final Fantasy XIV: Dawntrail kiegészítő július 2-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve PlayStation 4-re. Addigra remélhetőleg mindenki letudja az Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC-t, mivel az június 21-én érkezik az összes imént említett platform mellett Xbox One-ra is.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu