Itt a vége: az Amazon elkaszálta az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi sorozatát!

MOZI HÍREK – Az Odakinn (Outer Range) , Josh Brolin főszereplésével, két évad után véget ért az Amazon Prime Video-n.

 

 

Mindössze két évad után az Amazon streaming szolgáltatásán véget ért az Odakinn (Outer Range). Szerdán érkezett a hír, hogy a Josh Brolin vezette sci-fi westernsorozat nem kap harmadik évadot a Prime Videón. Ráadásul semmi jel nem utal arra, hogy más streaming platformokon átvennék. A 2022-ben kezdődő Outer Range főszereplője Brolin volt, aki a farmtulajdonos Royal Abbotot alakította. Ő egy titokzatos fekete „lyukat” fedez fel a tanyáján, ami egy csomó bajt hoz magával, többek között a menye eltűnését, és egy rivális családot, amely megpróbálja átvenni a földjét.

A Variety szerint a csatorna szerdán megerősítette, hogy két évad után megszűnik az Outer Range. Megemlítették, hogy bár az Amazon nem közöl nézettségi adatokat a sorozataira vonatkozóan, mint a Netflix, az Outer Range-nek sikerült a Nielsen adatai szerint a top 10-es eredeti streaming-rangsorban találnia magát, a harmadik helyen tetőzve. Az Outer Range általában kedvező kritikákat kapott a futása alatt – mi is írtunk az első, illetve a második évadról egyaránt.

Az első évad 79%-os, a második évad pedig 92%-os értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on, így a két évad átlagosan 85%-os tetszési indexet ért el.

Brolin mellett az Outer Range főszereplői közé tartozott Imogen Poots, Lily Taylor, Tamara Podemski, Lewis Pullman és a páratlan Will Patton is. A sorozat jelentette Josh Brolin visszatérését a televíziós szerepben közel 20 év után. Előtte utoljára 2003-ban a Mister Sterling című drámában alakította Bill Sterling szenátort, amely egy évadon keresztül futott az NBC-nél.

 

Miért nem tudta megtartani a közönségét az Amazon-féle Outer Range?

 

Az Outer Range nem sokkal a Yellowstone negyedik évadának befejezése után debütált. Úgy tűnt, hogy a modern western népszerűségét kihasználva sikeressé válhat. Sajnos azonban a széria nagyon erős konkurenciába ütközött. Míg azonban a legtöbb ilyen sorozat a valóság talaján állt, az Outer Range úgy próbált elkülönülni a mezőnytől, hogy némileg egy másik sci-fi western, az HBO Westworldjének nyomdokaiba lépett.

Nyilvánvalóan két nagyon különböző sorozatról van szó, hiszen a Westworld egy disztópikus jövőben játszódik, ahol az androidok öntudatra ébrednek, az Outer Range pedig napjainkban.

Ám tagadhatatlan, hogy az Amazon sorozata minden bizonnyal remélte, hogy megragad néhányat azokból a sci-fi elemekből, amelyek az HBO alkotását vonzották a közönséget. Azonban a sci-fi, a családi dráma és a rejtély keverékével az Outer Range sosem tudta igazán meghatározni önmagát. Bizonyos szempontból olyan összevisszaság volt, mint amikor egy fiatal felnőtt próbálja megtalálni a helyét a világban. Bár volt rajongótábora, ez nem volt olyan nagy, mint amennyit az Amazon remélt, hogy igazolja a jelentett 6 millió dolláros gyártási költséget, amibe az egyes epizódok kerültek.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."