Assassin’s Creed Shadows: a Ubisoft illetéktelenül használt egy zászlót!

Na, nem csak a The First Descendant futott bele az engedély nélküli használatba (a Nexon looter-shootere a Destiny 2-től emelt át pár ikont, erről tegnap beszámoltunk), hanem az új Assassin’s Creed is.

 

A Ubisoft elnézést kért azért, hogy az Assassin’s Creed Shadows koncepciós rajzainak egyikében törvénytelenül alkalamzta egy történelmi rekonstrukciós (újraalkotó, utánzó) csoport zászlaját. A Siliconera szerint a kérdéses zászló a Sekigahara Teppo-tai-hoz köthető. Ez egy gyalogos csoport, ami tehát a történelmi hitelességet nem hanyagolja el. (A japánok a kulturájuk becsmérlését nem hagyja szó nélkül: írtunk korábban arról is, hogy petíciót indítottak a játék törlése céljából!)

A Ubisoft japán Twittere így nyilatkozott: „Értesítés az Assassin’s Creed: Shadows-szal kapcsolatban: értesültünk arról, hogy a Sekigahara Battlefield Hospitality Union „Sekigahara Rifle Corps” zászlóját engedély nélkül használták fel két korábban megjelent koncepciórajzon. Lehetőséget kaptunk arra, hogy bocsánatot kérjünk, és elfogadták azt. Azon kívül, hogy a Collector’s Edition művészeti könyvében szerepelnek, a szóban forgó művészeti alkotásokat nem fogjuk felhasználni vagy új módon terjeszteni. Őszintén elnézést kérünk az ügy miatt.”

A korábban Assassin’s Creed Codename Red néven futó projektet májusban jelentette be normálisan a francia kiadó, ami aztán a Ubisoft Forward során egy 13 perces játékmenetes videót is bemutatott az Assassin’s Creed Shadowsból, ami a XVI. századi Japánban fog játszódni, és két főhőse lesz. (Írtunk már arról is részletesebben, hogy többnyire csak az egyikükkel is végig lehet menni a történet jelentős részén.) A Ubisoft Québec fejleszti (az Assassin’s Creed Odyssey is hozzájuk kötődött, és annak kreatív igazgatója itt is ebben a posztban van). A játék a franchise harmadik fázisának kezdete a francia kiadó nyilatkozatai szerint. A 2007-es rajt óta az Assassin’s Creed részeiből összesen több mint 200 millió példányt adtak el.

Az Assassin’s Creed Shadows november 15-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, Mac-re, illetve Amazon Lunára.

Forrás: VGC, Siliconera

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.