Ghost of Tsushima: új bizonyíték arra, hogy a Sony PC-s stratégiája működik!

A Circana (korábban NPD Group) közölte, hogy mely játékok voltak a legkelendőbbek májusban, és általában véve visszafogottabb volt a piac a tavasz utolsó hónapjában.

 

A tavaly májusi fogyasztáshoz képest Észak-Amerika 40%-os csökkenést mutatott fel idén májusban, beleértve a konzolokat is. A zuhanás érthető, hiszen tavaly ekkor jelent meg a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ami a Switch eladásait is jelentős mértékben emelni tudta. Idén májusban viszont a PlayStation 5 győzedelmeskedett, és a játékeladási top 20 első helyén is a cég egyik játéka van, ugyanis a Ghost of Tsushima végzett az élen annak elenére, hogy áprilisban a 71. (!) helyen volt. A játék PC portja tehát nagy segítség volt a Sony számára. A Nintendo azért felmutatott egy rivális címet (Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake), de az nem volt elég a győzelemhez.

A Helldivers 2 is nagy siker volt, és májusban is a lista első felében van, és mivel ez is PlayStation 5-re és PC-re jelent meg, a Sony valóban ki tudja aknázni a PC-s játékosok pénztárcáját. Ezért nem csoda, hogy több exkluzív (The Last of Us, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn…) is ellátogatott a Sony konzoljáról a PC-re. A Circana a tartalomfogyasztásban 3%-os csökkenést tapasztalt, de a mobilos piac 13%-kal nőtt. Mivel egyre több játék látogat el a mobilra (lásd a Capcom Resident Evil címeit), és ott olcsóbban is meg lehet venni a konzolokhoz képest, nem csoda, hogy ez történik.

A legnagyobb csökkenést a Nintendo Switch mutatta fel, ami érthető, hiszen egyrészt a konzol már több mint hét éves, másrészt már aki akart venni belőle, biztosan szerzett, és harmadrészt a közönség a Nintendo új hardverére vár, amit talán 2025 márciusára már ki is fogja adni a nagy N (hivatalosan legkésőbb addigra be fogják mutatni, de inkább a megjelenésben gondolkodjunk).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.