Joe Biden „monnyon le” a jelöltségről?! Egyre több hollywoodi sztár száll síkra az elnökkel szemben!

MOZI HÍREK – Olyan hollywoodi demokrata párti adományozók, mint George Clooney és Reed Hastings azt követelik, hogy Joe Biden lépjen félre, hogy megakadályozza Trump győzelmét.

 

 

A politika és Hollywood szinte mindig keresztezi egymást, amikor választási évről van szó. Az iparág számos nehézsúlyú figurája pénzt és energiát nem kímélve támogatja választott jelöltjét. Komoly szerepet vállalnak a kampány bevételeinek kitermelésében. Joe Biden elnök és Donald Trump volt elnök első elnökjelölti vitáját követően egyre többen érzik úgy a Demokrata Párt támogatói közül, hogy muszáj megszólalniuk. Biden gyengén teljesített a közelmúltban lezajlott, döntő fontosságú vitán. Számos nagy hírű, híres támogatója most sebességet váltott, és azt javasolják, hogy le kellene mondania az újbóli elnökjelöltségről, hogy megakadályozza Trump újbóli bejutását a Fehér Házba.

A The Hollywood Reporter szerint a hollywoodi adományozók elkezdtek elállni a Biden-kampánytól. Többek között a Netflix társalapítója, Reed Hastings, a médiamogul Barry Diller és a Disney-örökösnő, Abigail Disney is kiszállt. Hastingsről köztudott, hogy több mint 20 millió dollárt adományozott a Demokrata Párt támogatására. Úgy tűnik, hogy érzései sokakkal egybecsengenek, akik visszavonják támogatásukat:

„Bidennek félre kell állnia, hogy egy erőteljes demokrata vezető legyőzze Trumpot, és biztonságban és jólétben tartson minket.”

 

George Clooney a legutóbbi híresség, aki visszavonta Joe Biden támogatását

 

Nagyobb sztárok és alkotók is hangot adnak annak, hogy Bidennek félre kell állnia. George Clooney, aki köztudottan támogatta a Demokrata Pártot, és kezdetben adománygyűjtő e-mailt írt Bidennek, most nagy fordulatot vett. A The New York Timesnak írt egy véleménycikket, amelyben elég nyersen felszólította Bident, hogy lépjen vissza. Elismerte, hogy Biden lehet, hogy „fáradt” vagy náthás volt a vita alatt, világossá tette, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a jelenlegi elnök nem az az ember, aki megnyerte a 2020-as választásokat.

„Fáradt volt? Igen. Megfázott? Talán. De a pártunk vezetőinek abba kell hagyniuk, hogy azt mondják, 51 millió ember nem látta, amit mi láttunk.”

„Mindannyian annyira megrémültünk egy második Trump-időszak kilátásától, hogy úgy döntöttünk, minden figyelmeztető jelet figyelmen kívül hagyunk. George Stephanopoulos interjúja csak megerősítette azt, amit az előző héten láttunk. Demokrataként kollektíven visszatartjuk a lélegzetünket, vagy lehalkítjuk a hangerőt, valahányszor meglátjuk, hogy az elnök, akit tisztelünk, lesétál az Air Force One-ról, vagy visszasétál a mikrofonhoz, hogy válaszoljon egy előre meg nem írt kérdésre.”

Más hollywoodi alkotók is azt javasolták, hogy Biden lépjen vissza. Köztük Damon Lindelof, a Lost showrunnerje, aki egy esszét írt, amelyben azt javasolta, hogy a demokraták állítsák le a pártnak nyújtott minden pénzügyi támogatásukat, amíg Biden ki nem száll a versenyből. Valamint Ari Emanuel, az Endeavor vezérigazgatója, aki szintén azt javasolta, hogy a pénz megvonásával a kampány rájönne, hogy itt az ideje, hogy valaki más lépjen a jelenlegi elnök helyére.

A hírességek támogatói között, akik korábban szavaikkal és pénztárcájukkal is hangot adtak, de mostanra elhallgattak, van Jeffrey Katzenberg mogul, Steven Spielberg rendező, Jimmy Kimmel késő esti talk show műsorvezető és Julia Roberts színésznő is. Rob Reiner filmrendező és Stephen King író Biden szintén a visszalépését követelte. King nemrégiben az X-en közölte:

„Joe Biden remek elnök volt, de itt az ideje, hogy – annak az Amerikának az érdekében, amelyet annyira nyilvánvalóan szeret – bejelentse, hogy nem indul az újraválasztásért”.

Annak ellenére, hogy felszólították, hogy álljon félre egy esélyesebb jelölt javára, Biden elnök megerősítette döntését, hogy továbbra is a demokraták jelöltjeként indul a választáson.

Forrás: The Hollywood Reporter, Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu