„Egy életre megsebez” – Az Alien: Romulus színésznőjét szinte sokkolta a film, amiben szerepel!

MOZI HÍREK – Az Alien: Romulus sztárja figyelmezteti a gyerekeket, akik belelesnének a filmbe, hogy jobb, ha nem teszik, mert megjárhatják…

 

 

Fede Álvarez rendező idén augusztusban mutatja be egy klasszikus franchise újragondolását az Alien: Romulus című filmmel. Ám mielőtt a film a mozikban debütálna, a sztár Isabela Merced máris elárulta, hogy a filmben lesz néhány intenzíven borzalmas jelenet. Az 1979-es Alienben bemutatott események után 20 évvel játszódó Romulusban Merced – mások között Cailee Spaeny mellett – egy csapat telepes szerepében tűnik fel, akik egy elhagyatott űrállomáson kutatnak, és az univerzum legborzalmasabb életformájára bukkannak.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-i megjelenése előtt a Total Filmnek (a GamesRadaron keresztül) Merced elárulta, hogy aki beoson az R-besorolású sci-fi horrorfilmbe, az egy életre szóló rémálmokra számíthat, köszönhetően néhány olyan jelenetnek, amely megtapad az ember emlékezetében. Még a film színészeit is sokkolta és eléggé megviselte egy-egy pillanat.

„Tényleg úgy gondolom, hogy vannak bizonyos jelenetek ebben a filmben, amelyek egy életre megsebeznek néhány gyereket, akik belopóznak a filmre.”

Ez nem meglepő, hiszen Álvarez 2013-as Evil Deadje a régóta futó franchise legintenzívebb és legvéresebb jeleneteit tartalmazta. Ezt 2016-ban a szintén felkavaró Vaksötét (Don’t Breathe) követte. Cailee Spaeny színésztársa szerint mindez hozzátartozik ahhoz, hogy Álvarez milyen rendezőként, és a közönségnek nem is kell kevesebbet várnia a 46 éves uruguayi filmrendezőtől.

 

Az Alien: Romulus évezredes mítoszt tár fel

 

Könnyű az Alien: Romulus-t egy újabb sci-fi horrorfilmnek beállítani, ami körül nagy a felhajtás. Pláne, hogy maga Álvarez is úgy nevezte, hogy semmihez sem hasonlítható az emberiség történetében… ám a film mélyen elmerül a római mitológiában, hogy feltárja a középpontjában álló témákat. Pontosabban Romulus és Remus történetét, amely Róma Kr. e. 750-ben történt megalapítása előtt játszódik.

Álvarez az év elején beszélt a mítoszról és annak kapcsolatáról új filmjével, amely szerinte a „testvériségről” szól. A rajongókat mélyen bevinné az Alien-történetbe is, és beszélt a Weyland-Yutani vállalat római mitológiával való kapcsolatáról.

„A Romulus és Remus mítoszon alapul. Ha az emberek nem ismernék, ez Róma teremtésmítosza. Romulus megölte Remust. Ez nem a testvéri szeretet szépségérő szól. Az [Alien: Romulus] egy film a testvériségről. Sok karakter története kapcsolódik a testvériséghez.”

„Mint talán tudjátok, a Weyland-Yutani, amely az Alien-filmek nagy cége, megszállottan rajong Róma és az imperialista ikonográfia iránt. Tényleg mélyen bele kell nyúlni a kánonba, de sok bolygó, és sok név a korai Római Birodalomból származik, akár folyókról, akár városokról.”

Ezek elég mámorító témák, de ha valaki képes erre, akkor az biztosan Álvarez, aki az Evil Deadben is hibátlanul hozta a függőség és az áldozatvállalás témáját. Nem ok nélkül lett a mostani generáció egyik legkeresettebb filmese…

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."