Alien: Romulus: mit tudunk eddig a franchise ígéretes új filmjéről?

MOZI HÍREK – Az Alien: Romulus nemrég megjelent előzetese izgalomba hozta a rajongókat – de mikor is játszódik pontosan a film a franchise idővonalán?

 

 

Az Alien: Romulus legújabb trailerének megjelenése után egyre nagyobb az izgalom a sorozat rajongói körében. Úgy tűnik, hogy a legújabb alkotás újra a régi kerékvágásba helyezi a franchise-t. A nézők már alig várják, hogy lássák, mit tartogat számukra.

Mégis, 45 évnyi történettel a háta mögött – valamint egy több száz éven keresztül rendhagyóan kibontakozó idősíkkal – nem biztos, hogy egyértelmű, hogy az Alien: Romulus pontosan mikor is játszódik.

Azok számára, akik azt remélik, hogy eligazodnak, mielőtt belevetik magukat a filmbe, hasznosnak bizonyulhat néhány további információ erről az ígéretes új projektről. Alább összeszedtük mindazt a keveset, amit eddig tudni lehet.

 

Miről szól az Alien: Romulus?

 

Az Alien: Romulus egy teljesen új legénységet követ, akik egy elhagyatott űrállomáson landolnak. Abban a reményben érkeznek, hogy alkatrészekre bontják azt. A fiatal roncsbontók azonban hamarosan rájönnek, hogy az állomás sokkal többet rejt, mint amire számítottak. Nemsokára egy borzalmas macska-egér játékban találják magukat egy rémisztő földönkívüli lénnyel…

Cailee Spaeny (Priscilla, Polgárháború) Rain Carradine szerepében vezeti a szereposztást. Mellette David Jonsson (Rye Lane), Isabela Merced (Instant család, Transformers: Az utolsó lovag), Archie Renaux (Árnyék és csont), Spike Fearn és Aileen Wu tűnik majd fel kisebb-nagyobb szerepekben.

Úgy néz ki, az Alien: Romulus minden szempontból keményen dolgozik azon, hogy a franchise-t visszavezesse az alapokhoz.

 

 

MOZI HÍREK - Az Alien-franchise legújabb része, a Romulus kiadott egy teaser tailert, és azt kell mondjuk, hihetetlenül jól néz ki.

 

 

A cím a mitológiai alakra, Romulusra utal, aki állítólag Rómát alapította, miután megölte testvérét, Remust. Már a cím is utal a kezdetek és az árulás témájára. Úgy tűnik, a film célja, hogy az alapító rész nyomdokain haladva visszaadja a franchise régi dicsőségét.

Fede Álvarez rendezőt a meglepően szolid Evil Dead remake, valamint a Vaksötét (Don’t Breath) című filmek rendezőjeként ismerhetjük. Úgy tűnik, ő a tökéletes választás a projektre. Az Evil Dead brutális, túlzó erőszakossága és a Don’t Breathe klausztrofób rettegésérzete között Álvarez képes lesz megragadni a sci-fi horror egyedi stílusát, amelynek úttörője az 1979-es Alien volt. Álvarez nemrég arról tájékoztatta a The Hollywood Reportert, hogy az új Alien-film elsősorban gyakorlati effektek és kézzelfogható díszletek felhasználásával készült. Igyekeztek hanyagolni a green screen-t, amennyire csak lehetett.

 

Hol helyezkedik el a film az idővonalon?

 

Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, az Alien-filmek sorrendje valójában meglehetősen egyszerű. A Prometheus és az Alien: Covenant az eredeti Alien előtt játszódik, előzményfilmként szolgál. Az Alien után a folytatások (egészen az Alien: Romulusig) kronológiai sorrendben játszódnak. Az Alien: Isolation című, rendkívül népszerű túlélőhorror-játékhoz hasonlóan az Alien: Romulus is az Alien és annak folytatása, az Aliens között játszódik. Ezt szem előtt tartva az Alien-filmek hivatalos sorrendje időrendben a következő:

 

  1. Prometheus
  2. Alien: Covenant
  3. Alien (A nyolcadik utas: a Halál)
  4. Alien: Romulus
  5. Aliens (A bolygó neve: Halál)
  6. Alien 3 (A végső megoldás: Halál)
  7. Alien Resurrection (Feltámad a Halál)

 

Habár eredetileg a Hulun akarták megjelentetni, az Alien: Romulus azóta exkluzív mozibemutatót kapott. A filmet jelenleg 2024. augusztus 16-án készülnek bemutatni a tengerentúlon. (A magyar premier egy nappal korábban várható.)

Forrás: THR, JoBlo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu