BREAKING! Beigazolódott a Halo-sorozattal kapcsolatban, amitől előre féltünk!

MOZI HÍREK – A Paramount+ Halo-sorozata szomorú hírrel jelentkezett… legalábbis néhány rajongó számára, míg mások ünnepeltek.

 

 

A Paramount+ élőszereplős Halo-sorozatát két évad után törölték. A rajongók már több mint három hónapja várták a híreket a 3. évadról, ám a Variety értesülései szerint a sorozat nem tér vissza a Paramount+-on. (Magyarországon a SkyShowtime-on tekinthető meg az első két évad.)

A sorozat eredetileg 2022-ben debütált, és a kritikusok általában pozitívan fogadták. Azonban a rajongók egy része már a kezdetektől fogva nem volt elégedett azzal, amit kapott. A kritikák ellenére a sorozat elég sikeres volt ahhoz, hogy 2024 februárjában egy második évadot is bemutassanak. Úgy tűnt, hogy az új epizódok igyekeztek kiköszörülni az első évad csorbáit, és a sorozat jó úton halad a folytatás felé egy újabb évaddal. Azóta már voltak utalások a 3. évad lehetséges történetszálait illetően, de ezekből valószínűleg semmi nem lesz.

A streaming platform által kiadott közleményben a Paramount+ azt mondta:

„A Paramount+ megerősítheti, hogy a ‘Halo’ nem folytatódik a harmadik évaddal a szolgáltatáson.”

„Rendkívül büszkék vagyunk erre az ambiciózus sorozatra, és szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek az Xboxnál, a 343 Industriesnek és az Amblin Televisionnek, valamint a showrunner és executive producernek, David Wiener-nek, executive producertársainak, a teljes stábnak, élén Pablo Schreiberrel Master Chief szerepében, és a csodálatos stábnak a kiváló munkájukért. Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk a továbbiakban.”

 

A Halo egy másik streamernél még visszatérhet?!

 

Habár a Halo ideje a Paramountnál véget ért, a sorozat rajongóinak még nem kell feladniuk a reményt, hogy az visszatér. A 343 Industries, amely a játék franchise egyik motorja, egy külön nyilatkozatban osztotta meg köszönetét a rajongóknak, és egy halvány reménysugarat is nyújtott, hogy a Halo világa még nem ért véget. A következőképp fogalmaztak:

„Nagyra értékeljük a rajongók millióit, akik a Halo sorozatot globális sikerré tették, és továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a jövőben különböző módokon bővítsük a Halo univerzumát. Hálásak vagyunk az Amblin és a Paramount cégeknek a partnerségükért, amellyel a kiterjedt sci-fi univerzumunkat a nézők számára világszerte elérhetővé tették”.

A Variety beszámolója szerint egy, a Halo mögött álló csapatot ismerő bennfentes azt nyilatkozta, hogy tervben van a sorozat más streaming platformnak történő eladása. Ha ez sikeresen megvalósul, akkor a Halo egy újabb évadjára még sor kerülhet valamikor a jövőben. (Ez nem lenne példa nélküli még egy sci-fi sorozat esetében sem: elég felidézni A Térség sorsát…)

 

Sokan megünnepelték a sorozat törlését

 

Míg egy népszerű IP-n alapuló sorozat törlését általában csalódottság hullámával fogadják a közösségi médiában, a Halo kivételnek bizonyult. Míg a sorozat jól szerepelt a kritikusok körében, a közönségnek vegyes érzései voltak azzal kapcsolatban, ahogyan a sorozat adaptálta a franchise-t. A sorozat törlésének híre ezért nem sok könnycseppet csalt ki azokból, akik úgy érezték, hogy a videójátékok jobbat érdemeltek volna.

A sorozatnak egyébként közel két évtized kellett, hogy a képernyőkre kerüljön, miután Neill Blomkamp 2005-ben először dolgozta ki egy film ötletét a franchise-ban. Sajnos a befejezés sokkal gyorsabban megvalósult. Egy esetleges folytatás most azon múlik, hogy egy másik streaming-szolgáltató átveszi-e a költséges projektet. Azonban mivel a törlés – ellentétben pl. a már említett Térséggel – kifejezetten pozitív fogadtatásban részesült, ez a kimenetel jelenleg valószínűtlennek tűnik…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."