Diablo IV: megérkezett az Spiritborn osztály előzetese – összeszedtünk mindent, amit tudni lehet a karakterről! [VIDEO]

A Diablo IV: Vessel of Hatred kiegészítőjét sok minden miatt várhatjuk, de az biztos, hogy az egyik legvonzóbb újdonsága az elképesztően ütősnek ígérkező Spiritborn karakterosztály…

 

 

Az előzetes és a teszterek beszámolói alapján úgy tűnik, a Diablo IV hamarosan érkező kiegészítőjének Spiritborn karaktere szuper lesz. Ez a „mindenes” felfrissíti a Diablo ökoszisztémáját az eddigi legjobban testre szabható és legváltozatosabb osztállyal. Megnyitja a játék történetének egy teljesen új, eddig feltáratlan aspektusát. Ha pedig ez nem lenne elég, lehetővé teszi, hogy megidézzünk egy óriási szellemgorillát, akivel Hulkot idézve pépesre zúzhatjuk a démonokat. Kell ennél több?

 

 

Diablo IV: Vessel of Hatred Spiritborn

 

 

Pontosan mit is tud az új Spiritborn osztály?

 

A Spiritborn egy teljesen új osztály a Diablo-sorozatban, saját történettel, amely Nahantu ősi civilizációjához kötődik. A többi Diablo IV osztállyal ellentétben, ahol elég mélyen belemerülsz egy adott fantáziába, például tankolhatsz a Barbariannal vagy őrült DPS-t végezhetsz a Rogue-gal, a Spiritborn sokkal testre szabhatóbb és változatosabb. Ez leginkább a négy „Guardian Spirit”-nek köszönhető, amelyek a különböző buildek alapjául szolgálnak. Ez a négy szellem a következő: a sas, amely a mobilitásra, a kitérésre és a villámsebzésre összpontosít; a gorilla, amely a túlélőképességről és a fizikai sebzésről szól; a jaguár, amely a DPS, a támadási sebesség és a tűzsebzés királya; és a személyes kedvencem, a százlábú, amely a mérget, a debuffokat és az életerő növelését használja, hogy irányítsa a csatateret és táplálkozzon az ellenség szerencsétlenségéből.

A Guardian Spirit-ek mindegyikét egy-egy hatalmas, szellemszerű avatár képviseli. Erővel ruház fel téged, és időnként a csatatérre lép, hogy elpusztítsa az ellenségeidet. Például a százlábú megjelenik a színen, hogy óriási méreggolyókat köpjön mindenre, amit lát. Vagy a sas, amely lecsap, hogy porrá zúzza az ellenségeidet. Az egyes szellemeknek megfelelő skillek és abilityk színkódolt csomópontokként jelennek meg a Spiritborn képességfáján. Így könnyen azonosíthatod, hogy a választott szellem-BFF-edtől függően melyikre érdemes összpontosítanod.

Ez a négy különböző stílus, és a belőlük létrehozható eltérő buildek miatt a Spiritborn olyan, mintha négy új osztály lenne egyben.

Például egy lassan mozgó, rendkívül ellenálló gorilla build teljesen más érzés lesz, mint egy jaguár build, ahol teleportálsz a térképen és úgy küzdesz a dzsungelben, mint az Apocalypto főszereplője. Habár az egyiket ki kell választanod, hogy az legyen az elsődleges patrónusod, a karakterosztály egyik legmeghatározóbb jellemzője, hogy a buildedet hibridizálhatod a többi őrző állat által kínált képességek egy részével. Így például, ha a jaguár buildben kissé törékenynek érzed magad, átnyúlhatsz a gorilla szellemedhez, és hozzáadhatod néhány tankos képességét a repertoárodhoz, amivel lényegesen ellenállóbbá válhatsz.

 

 

Diablo IV: Vessel of Hatred Spiritborn

 

 

Hogyan érdemes játszani az új karakterosztályt?

 

Ez egy teljesen új metódus a többi karakterosztály által kínált sokkal specifikusabb build-opciókhoz képest. Eleinte úgy tűnhet, hogy az angol kifejezéssel élve a Spiritborn egy „jack of all trades”-karakter: mindenben jó, de semminek sem igazán a mestere. Azonban minél tovább játszol, annál kevésbé aggódsz majd amiatt, hogy az osztály nem tűnik elég erősnek. Ugyanis éppen a fentebb leírt sokszínűség miatt, a hibrid képességfáknak köszönhetően mindenki a saját kedvelt játékstílusához idomíthatja a Spiritbornt. A gorilla és a jaguár, vagy éppen a százlábú és a sas skilljeinek keverésével valójában még különlegesebb és hatékonyabb karakter-buildeket hozhatunk létre, mint a korábbi osztályok esetében.

A Vessels of Hatred tesztelői szerint legalább nyolc féle build-variációt lehet sikeresen felépíteni a karakterrel. Még nem tudni, hogy ezek közül bármelyik képes lesz-e felvenni a versenyt az öt meglévő és sokkal koncentráltabb osztállyal, de eddig nagyon bátorító, amit láthattunk.

Forrás: Polygon, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."