Egy örökkévalóságig várhatunk az Örökkévalók 2-re?! Kevin Feige beszélt a Marvel jövőjéről!

MOZI HÍREK – Kevin Feige szerint a Marvel Studiosnak nincsenek azonnali tervei az Örökkévalók 2-vel kapcsolatban, egyelőre más prioritásokra koncentrálnak…

 

 

Azoknak a rajongóknak, akik abban reménykedtek, hogy a Marvel Studios az idei San Diego-i Comic-Conon bejelenti az Örökkévalók (Eternals) 2-t, sajnos nem érdemes túl sok reményt táplálniuk. Az Örökkévalók volt az egyik első film a Marvel Studios 4. fázisának kínálatában. Úgy tűnt, hogy megújíthatja a Marvel Moziverzumot. Chloé Zhao rendezői kinevezésével egy potenciális Oscar-díjra hajtott. Ám annak ellenére, hogy a COVID-19 járvány idején egészséges bevételeket hozott, mind a közönség, mind a kritikusok reakciói rendkívül vegyesek voltak.

Három év telt el az Örökkévalók bemutatása óta. A film rajongói abban reménykedtek, hogy a Marvel Studios mégiscsak továbblép egy folytatással. Különösen, ha figyelembe vesszük mind a cliffhanger befejezést, mind a két poszt-kredit jelenetet, amelyek folytatásért könyörögnek. Az Inverse-nek nyilatkozva Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke elmondta, hogy nincsenek azonnali tervek a folytatásra. Ez nem zárja ki, hogy egy nap lesz egy. Ám jelenleg a stúdiónak más prioritásai vannak.

Az Örökkévalók cselekményének egyes pontjai azonban szerepet fognak játszani a Marvel Studios jövőbeli filmjeiben.

Például a közelgő Amerika Kapitányban: Szép új világ című filmben, ahogy Feige teljes idézetét alább olvashatjuk:

„Nincsenek azonnali tervek az Örökkévalók 2-re. Vannak [utóhatásai], és azt hiszem, talán már láttátok is egy nemrég megjelent trailerben, hogy elismerjük néhány eseményét. Bizonyos óriási dolgok jöttek ki az óceánból.”

 

Hogyan térnek vissza az Örökkévalók?

 

Az Amerika Kapitány: Szép új világ végre megmutatja a közönségnek, hogy mi történik az Örökkévalók végén az óceánból kilógó óriási Celestial-fejjel. Ez az elhúzódó cselekménypont azóta szerepel a rajongók megválaszolatlan MCU-kérdések listáján, hogy a film 2021 novemberében a mozikba került. Az Örökkévalók másik központi cselekménypontja a Kit Harrington által alakított Dane Whitman státusza volt. Az egyik poszt-kredit jelenet arra utalt, hogy ő lesz a Fekete Lovag karaktere, aki összeáll Pengével. Korábban olyan pletykák keringtek, hogy a karakter a Penge-film része lesz. Ám azóta a filmmel kapcsolatos különböző kulisszák mögötti átrendeződések után kihagyták a forgatókönyvből.

Ami magukat az Örökkévalókat illeti, jó esély van rá, hogy ezek a karakterek egy időre jégre kerülnek. Kevin Feige nemrég elárulta, hogy nem minden 4. fázisú MCU-karakter fog feltűnni a Bosszúállók 5-ben. Így egyelőre biztosra vehetjük, hogy az Örökkévalók lekerültek a napirendről. Ez nem jelenti azt, hogy nem térhetnek vissza. A Marvel Studiosnak megvan a módszere arra, hogy évekkel később is visszahozza a karaktereket.

Arra is van esély, hogy a film szereplői mellékszereplőként szerepelnek más MCU-filmekben. Hasonlóan ahhoz, ahogyan Hulk is fontos MCU-karakter volt annak ellenére, hogy csak egy szólófilmje volt. A Hulk lehet a legjobb összehasonlítási pont, hiszen az Amerika Kapitány: Szép új világ tele van a nem éppen vidám zöld óriáshoz kapcsolódó karakterekkel. Így az Örökkévalók különböző elemeit át lehet majd illeszteni egy másik kozmikus hős projektbe. Például a Thor 5-be, egy új Guardians of the Galaxy-filmbe vagy a készülő Nova-sorozatba. Talán akkor a rajongók Harry Styles visszatérését is láthatják majd, miután az egyébként elpazarolt cameóját Starfoxként láthatták a film egyik poszt-kredit jelenetében…

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."