Bruce Willis tönkretehette volna a Hatodik érzék rendezőjének karrierjét?!

MOZI HÍREK – A Hatodik érzék rendezőjének feszült pillanata Bruce Willisszel akár véget is vethetett volna a karrierjének, ám a dolgok szerencsésen végződtek…

 

 

A filmkészítés világa furcsa és szürreális hely lehet. Különösen, ha fiatal rendezőként egy kamera lencséjén keresztül bámulsz, és azt veszed észre, hogy az egyik legnagyobb sztárral forgatsz. Jól csinálod a dolgokat? Tisztelnek téged? M. Night Shyamalan számára ezekre a kérdésekre, és még sok másra is, Bruce Willis adott választ, miután a színész a Hatodik érzék forgatásának egy feszült pillanatát követően elismerően nyilatkozott a fiatal szerzőről.

A Total Filmnek (a GamesRadaron keresztül) nyilatkozva Shyamalan felidézte az 1999-es film forgatásán eltöltött időt új mozija, A csapda (Trap) előtt. Megosztott egy pillanatot közte és Willis között, ami egy apró megjegyzéssel kezdődött, amit a rendező a megasztárnak szánt. Akkoriban nem volt biztos benne, hogy a Die Hard színésze hogyan reagál majd, és nem is várta meg, hogy kiderüljön.

„Volt egy kissé feszült pillanat az utolsó jelenetben, amit azon a pénteki napon forgattunk, amikor [Bruce] egy szöveget mondott, és volt egy megjegyzésem. Soha nem tudhatod, mikor jön el az a pillanat, amikor eldől vagy megtörik a karriered, amikor azzá válsz, akivé válni fogsz. Olyan 26 vagy 27 éves voltam. Jeges tekintettel nézett rám: >>Azt hiszem, megcsináltuk.<< Odamentem hozzá. Jeges volt. A fülébe súgtam az üzenetet. Azt mondtam: >>Azt akarom, hogy bla-bla-bla-bla.<< Ő csak nézett rám, én meg gyorsan: >>Rendben, tekerd a hangot. Itt is vagyunk!<< Még csak nem is adtam neki lehetőséget a beszédre.”

Ezen a ponton a dolgok akárhogy is alakulhattak volna.

Willis pokollá tehette volna Shyamalan életét a forgatáson. Vitatkozhatott volna a rendezővel minden apró részleten, vagy éppen az ellenkezőjét tehette volna, és felismerhette volna a Shyamalanban rejlő tehetséget, és együtt dolgozhatott volna vele, hogy a lehető legjobb filmet készítsék el. Végül is a filmkészítés egy közös munka, ha jól csinálják, és Shyamalan szerencséjére Willis az utóbbit választotta, amikor még aznap este a lakókocsijához hívta.

„Felmegyek, bekopogok az ajtón, és az ajtó kinyílik. Azt mondom: >>Hé, akartál mondani valamit?<< Ő meg: >>Ezt csak egyszer éreztem eddig. A Ponyvaregényben éreztem, és most is érzem.<< Hozzátette még: >>Megcsináltad, kölyök.<< Erre én: >>Ó, köszi!<< Becsukta az ajtót, én pedig szó szerint siklottam a járda fölött. De ő ilyen volt. Próbára tett, és alapvetően azt kérdezte: >>Hiszel magadban? Mert szerintem nem hiszel.<< Ha működik, akkor működik. Ha nem működik, akkor halott vagy. Működött!”

Willis valószínűleg elégedett lehetett a rendező teljesítményével. Három további filmjében vállalt kisebb-nagyobb szerepet, David Dunn karaktere pedig a legjobb alakításai közé tartozik, különösen A sebezhetetlenben.

M. Night Shyamalan legújabb filmje, A csapda 2024. augusztus 2-án kerül a mozikba.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu