Végre tényleg érkezik a Final Fantasy XVI PC-re?! Itt az eddigi legerősebb bizonyíték!

Az Nvidia driverének legutóbbi frissítése gyakorlatilag kihirdette, hogy a Final Fantasy XVI mindjárt itt van PC-n is…

 

 

Több mint egy év várakozás után a Final Fantasy XVI PC-s megjelenése már a küszöbön állhat! A Square Enix illetékesei még márciusban jelentették, hogy a PC-s port az „optimalizálás végső fázisában” van, ám azóta semmit sem hallottunk róla. Most úgy tűnik, hogy az Nvidia olyan hibát vétett, ami a játék közeli érkezésére utal. A vállalat legújabb frissítése (Game Ready & Studio Driver 560.81) ugyanis tartalmaz egy profilt az RPG-hez. Ez biztos jele annak, hogy a grafikus kártyák gyártója már dolgozik a cím támogatásán.

 

A Final Fantasy XVI hamarosan eloszlatja a kétségeket

 

Bár a Final Fantasy XVI-ról szóló új információk átmenetileg megnyugtatják a PC-s változatra váró rajongókat, még mindig számos kérdés maradt bennünk. Jó lenne tudni, hogy mely boltokban árulják, mennyibe kerül majd, illetve, hogy tartalmazni fog-e DLC-ket. Remélhetőleg a Square Enix hamarosan választ ad ezekre a kérdésekre. A naptárban két eseményt is megjelölhetünk. Az egyik a Gamescom, amely augusztus 20-án kezdődik a Geoff Keighley által vezetett megnyitóval és augusztus 25-ig tart. A másik a Tokyo Game Show, amely szeptember 26-29. között zajlik.

A Final Fantasy XVI PC-re való megjelenése új közönséggel kívánja megismertetni a sorozatot.

A fejlesztő elismerte, hogy legutóbbi címeiből a vártnál kevesebb fogyott. Ez részben annak köszönhető, hogy bezárta a kapukat azzal, hogy a kiadványok kizárólag PlayStation 5-re készültek. Ilyen értelemben ez egy nagy lehetőség mind a készítők és a kiadó, mind a felhasználók számára. Előbbiek visszanyerhetik a kieső bevétel egy részét, utóbbiak pedig játszhatnak a tavaly megjelent egyik legérdekesebb RPG-vel.

Remélhetőleg amint a FFXVI megjelenik PC-n, a fejlesztő a Final Fantasy VII Rebirthről is nyilatkozik majd. Habár még nem erősítették meg, de nem lenne meglepő, ha a remake második része hasonló utat követne, mint a sorozat legutóbbi játéka…

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu