Friss pletykák az Xbox Series X utódjáról – különálló eszköz lehet a készülő kézikonzol?! [VIDEO]

TECH HÍREK – Csendben érdekes hírek szivárogtak ki az Xbox Series X utódja és az Xbox kézikonzol kapcsán…

 

 

Mindig hír izgalmas, ha egy új generációs konzolról hullanak az információk. Különösen, ha nem egy, hanem két konzolról van szó, ahogy azt egy friss Xbox-pletyka állítja. Az Xbox Series X/S 2020 novemberében jelent meg, tehát még négy éves sincs. Ám ez nem akadályozta meg, hogy máris pletykák keringenek az utódjáról – legyen szó akár egy next-gen konzolról, akár egy mid-gen frissítésről.

A korábbi konzolkiadások alapján az Xbox One és az Xbox Series X/S között hét év volt a különbség. Az eredeti Xbox és az Xbox 360 között pedig mindössze négy év, nem számítva a mid-gen frissítéseket.

Így nem meglepő, hogy a Microsoft már gőzerővel dolgozik a következő utódon.

A Windows Central újságírója és az Xbox Two podcast házigazdája, Jez Corden szerint azonban jelenleg egy kézi Xbox konzol van fejlesztés alatt, amelyet egyfajta kiegészítőnek szánnak a Series X utódhoz. Tehát, az Xbox handheld egy különálló eszköz lesz, a Series X utódjának kiegészítője, nem pedig hibrid eszköz.

Corden ráadásul úgy tippeli, hogy a két új Xbox-konzol érkezése a Microsoft azon terveivel együtt indulhat, hogy „megszűnjön a paywall a prémium multiplayer játékoknál”. Ez szerinte azt jelenti, hogy a teljes árú multiplayer játékokért nem kell majd online előfizetést fizetnünk. Hasonlóan az olyan free-to-play címekhez, mint a Fortnite és a Call of Duty: Warzone.

Persze ez egyelőre csak spekuláció. Azonban az nem meglepő, hogy a Microsoft már a következő konzolokon dolgozik. Ettől függetlenül, ha a Microsoft valóban eltörli azt a követelményt, hogy a prémium játékok esetében fizetni kelljen a többjátékos hozzáférésért, az hatalmas lépés lenne.

Érdemes megnézni az alábbi videót, mert sok érdekességet vitattak meg a podcast során. Mi pedig, ha további fejleményeket hallunk a mai történettel kapcsolatban, legyen szó akár egy új generációs konzolról, kézikonzolról vagy a fizetős többjátékos játékok végéről, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

Forrás: X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."