Xbox podcast: íme minden, ami kiderült a multiplatform-játékokról és a konzol jövőjéről! [VIDEO]

TECH HÍREK – A hivatalos Xbox podcast során a vezetőség végre megerősítette, hogy négy exkluzív címe hamarosan más platformokra is eljut, miközben az is kiderült, melyik játékok maradnak kizárólag a konzolon, illetve, hogy mit tartogat számára a jövő…

 

 

A tegnapi, várva várt Xbox podcast során a vállalat vezetése megerősítette, hogy a konzol ökoszisztéma exkluzív játékai közül négy is megjelenik a rivális platformokon. Az üzleti frissítés válasz volt a hógolyózó pletykákra, miszerint az Xbox szakítana az exkluzív játékkészítéssel.

Az egész a múlt hónapban kezdődött, amikor felröppentek a pletykák arról, hogy a Tango Gameworks 2023-as meglepetéssikere, a Hi-Fi Rush és a Rare szélhámos live service játéka, a Sea of Thieves egyaránt a rivális platformokra, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re tervezi a portolást.

Figyelembe véve mindkét játék kisebb léptékét, és a Sea of Theves live service játékként való státuszát, a pletykáknak volt értelme. Az Xbox-közösség azonban hisztérikusan reagált, amikor újabb pletykák kezdtek kiszivárogni arról, hogy nagyobb exkluzív játékok, mint a Starfield, a Halo Infinite és a Gears of War is PlayStation 5-re készülnek. Még az Xbox legfontosabb, 2024-re tervezett AAA-játékai közül is néhány, mint a Senua’s Saga: Hellblade 2 és az Indiana Jones and the Great Circle is bekerült a pletykamalomba, ami még nagyobb felháborodást okozott.

 

Xbox-exkluzív maradhat a Starfield és az új Indy-játék?!

 

Végre az Xbox-rajongók is kaptak némi hivatalos tisztánlátást, mivel az Xbox vezetői, Phil Spencer, Sarah Bond és Matt Booty mind leültek a legújabb Xbox podcast-ban, hogy ismertessék a márka jövőbeli terveit. Spencer kifejtette, hogy az Xbox négy exkluzív játékát tervezi más platformokra is elhozni, de fontosnak tartotta megerősíteni, hogy ez nem jelent teljes változást az Xbox exkluzív stratégiájában. Bár nem erősítette meg, hogy melyek ezek a játékok, azt pontosította, hogy kettő közülük kisebb léptékű cím. A másik kettő pedig közösségre koncentráló szolgáltatási játék; mindegyikük legalább egy éve megjelent.

Spencer azt is megerősítette, hogy a Starfield és a közelgő, komoly várakozás övezte Indiana Jones and the Great Circle továbbra is az Xbox ökoszisztéma exkluzív része marad.

A három Xbox-vezér egyike sem erősítette meg kifejezetten, hogy pontosan mely platformokon fog landolni ez a négy játék. Feltételezhető, hogy a PS5 és a Switch lesz a célpont. Ami azt illeti, hogy mik lehetnek ezek a játékok, a Hi-Fi Rush és az Obsidian Entertainment Pentimentje lenne a legértelmesebb. Hiszen ezek az Xbox két kisebb szerelem-projektje. Spencer megemlítette, hogy mindkét címet „igazából sosem úgy tervezték, hogy afféle platform-exkluzívnak épüljön fel”. Tekintettel arra, hogy mindkét játék már jóval az Xbox stúdiójuk felvásárlása előtt is gyártásban volt, valószínűleg eredetileg multiplatformnak szánták őket. Ami a két live service játékot illeti, a legnagyobb valószínűséggel a Sea of Thieves lehet az egyikük. Ugyanis vitathatatlanul az Xbox legsikeresebb folyamatban lévő játéka. Az Obsidian túlélő homokozós Grounded egy másik biztos jelölt lenne.

 

 

TECH HÍREK - A Microsoft véletlenül megerősíthette, hogy a PS6 riválisa és az Xbox X/S sorozatú utódja már készül - sőt, már kódnevet is kapott!

 

 

Az Xbox podcast során kiderült, milyen jövő vár a konzolra?!

 

Az Xbox véget vetett a jövőbeli hardverterveivel kapcsolatos aggasztó pletykáknak. Megbízható bennfentesek és kiszivárogtatók nemrég kisebb felháborodást keltettek, amikor azt sugallták, hogy az Xbox teljesen multiplatformossá válhat.

Amikor az Xbox multiplatformos pletykák elindultak, sokan aggódtak, hogy ez azt jelenti, hogy az Xbox kiszáll a hardverüzletből.

Az Xbox-rajongók szerencséjére ez nem így van. Sarah Bond, az Xbox elnöke úgy fogalmazott, hogy „lesz néhány izgalmas dolog a hardverek terén, amit az ünnepek alatt fogunk megosztani”, és hogy a vállalat a következő generációs konzolokba is befektetett.

„Amire ott igazán koncentrálunk, az az, hogy a legnagyobb technikai ugrást nyújtsuk, amit valaha is láttatok egy hardvergenerációban”.

 

Az Xbox-nak nagy tervei vannak a következő generációs hardverrel kapcsolatban

 

Sajnos az Xbox-rajongóknak még várniuk kell a vállalat jövőbeli hardveres terveiről szóló további részletekre. Bírósági dokumentumok és bennfentes jelentések azonban napvilágot láttak egy új Xbox kontroller létezéséről. Utóbbi a PS5 DualSense-éhez hasonló funkciókkal rendelkezik, és potenciálisan ez lehet az, amire Bond utalt, amikor a 2024-es ünnepi bejelentést említette.

Alternatívaként a 2024-es ünnepi bejelentés a pletykált, csak digitálisan használható Xbox Series X konzolra vonatkozhat, de ez még nem derült ki.

Az is lehetséges, hogy az Xbox a pletykált kézikonzolra utal. Utóbbit is bejelenthetik a következő ünnepi szezonban. A pletykák szerint a PlayStation és az Xbox is saját Steam Deck-szerű kézikonzol fejlesztését tervezi. Ezek a rendszerek nem hasonlítanának az olyan klasszikus kézikonzolokhoz, mint mondjuk a Nintendo DS vagy a PSP. Ugyanis nem rendelkeznének exkluzív játékokkal. Ám elméletileg lehetővé tennék, hogy valaki útközben is magával vigye PlayStation és Xbox könyvtárát. A rajongóknak azonban meg kell várniuk egy hivatalos bejelentést ezen a fronton, mielőtt túlságosan izgatottá válnának egy Xbox handheld lehetősége miatt…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu