Készülhet a next-gen Xbox-konzol?! Egy dologban nagyon más lehet, mint a korábbiak! [VIDEO]

TECH HÍREK – Néhány újonnan felbukkant bizonyíték arra utal, hogy a Microsoft egy másik csapatra bízta a következő generációs Xbox-konzol tervezésének feladatát.

 

 

A következő generációs Xbox-konzolt valószínűleg nem a Series X mögött álló csapat tervezi. Egy iparági bennfentes azt állítja, hogy a projektet a Microsoft Surface részlegének adták át. Az állítólagos lépés azt jelenti, hogy a következő Xbox-konzol jóval később jelenhet meg, mint a PS6. (Attól függően, hogy a tervezőcsapat-váltás következtében mennyire került vissza a tervezőasztalhoz a projekt…)

A Microsoft jelenlegi generációs konzolja a PS5-höz képest nem áll túl jól, és a legrosszabb talán még hátravan, hiszen a redmondi techóriás arra számít, hogy az Xbox hardvereladásai 2024-ig folyamatosan csökkennek.

A vállalat 2015-ben felhagyott a konkrét konzoleladási adatok közlésével. A rádiócsendet ezen a fronton 2023 közepén törte meg, amikor nyilvánosságra hozta, hogy az Xbox Series X és Series S konzolokból együttesen 21 millió darabot adtak el. Ez nagyjából fele annak, amit a PS5 akkor elért.

Úgy tűnik, hogy a vállalat e kihívások miatt döntött úgy, hogy felrázza a konzolos részlegét. Ezt Nick Baker, az iparági bennfentes egy nemrégiben megjelent állítása is sugallja. A The XboxEra Podcast február 10-i epizódjában (körülbelül az 1:57:45-ös résznél) Baker elmondta, hogy úgy hallotta, a Microsoft a Surface csapatának adta át a következő generációs Xbox konzol tervezésének feladatát. A projektet korábban Jason Ronald, a Microsoft Xbox játékeszközökért és ökoszisztémáért felelős alelnöke vezette. Ronald a vállalatnál töltött 17 éves, jelenleg is tartó szolgálati ideje alatt az Xbox Series X/S és az Xbox One X fejlesztését is irányította.

 

Egy Xbox-konzol a Surface csapatától?! Lenne értelme

 

Még ha a Series X sokkal jobban fogyna is, mint jelenleg, az elképzelés, hogy a Microsoft az utódot a Surface csapatához rendelné, nem lenne teljesen elrugaszkodott. Főleg, ha a legutóbbi pletyka, miszerint egy Xbox kézikonzol van készülőben, igaznak bizonyulna. Elvégre a Surface részleg éppen a nagy teljesítményű hordozható eszközökre specializálódott. Hogy egy ilyen radikális paradigmaváltás egyáltalán szóba kerülne-e, ha a jelenlegi generációs konzol jól menne, az már más kérdés.

Baker legutóbbi podcast szereplése során a kézikonzolos pletykákra is reflektált, amelyek közül a legutóbbiakat az Xbox News Cast Podcast, pontosabban annak társ-házigazdája, MAGG indította el.

Ennek kapcsán a bennfentes elmondta, hogy nem tud kezeskedni az eredeti jelentés valóságtartalmáért. Ám állítása szerint hasonló információkat kapott egy forrástól. Utóbbi biztosította őt arról, hogy nem ő áll a MAGG állítólagos kiszivárogtatása mögött. Az első jelentés szerint a kézi konzol olcsóbb és kisebb teljesítményű lesz, mint a következő generációs Xbox, és lényegében a Series S utódjaként szolgálna. Baker forrása ellenben azt állította, hogy a készülék azonos specifikációkkal rendelkezik majd, és drágább lesz.

Tekintettel a Microsoft kiszivárogtatásainak közelmúltbeli áradatára, mindig van rá esély, hogy a vállalat jelenleg úgy próbálja feszesíteni a húrt, hogy a különböző részlegeket kissé eltérő információkkal látja el, és figyeli, kinek a verziója kerül fel a netre.

A törött telefon effektus egy másik, kevésbé konspiratív magyarázat lenne az ellentmondásos Xbox handheld pletykákra. Feltéve, hogy mindegyik hiteles forrásból származik és pontosan jelentették. Ha kicsit nagyobb képet nézünk, ez a fejlemény legalább egybevág egy nemrég megjelent jelentéssel. Eszerint a Microsoft most biztosította alkalmazottait arról, hogy továbbra is Xbox hardvereket fog gyártani.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu