Döbbenetes mennyiségű PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolt adtak el a Take-Two becslése szerint!

A Grand Theft Auto VI esetében a tökéletességre törekvő kiadó megbecsülte, hogy hány példányban adtak el PlayStation 5-öket és Xbox Series-eket…

 

A Take-Two csütörtökön a befektetőknek tartott prezentációjában nem csak a kiadó negyedéves üzleti eredményeiről beszélt, hanem arra is kitért, hogy 2023. december 31-éig bezárólag hány konzolt adtak el szerintük a jelenlegi konzolgenerációból. Az IDG Consulting, a Newzoo, illetve az Entertainment Software Association adataira támaszkodja mondja a Strauss Zelnick vezette cég, hogy összesen 77 millió PlayStation 5-öt, Xbox Series X-et és Xbox Series S-t adtak el kicsivel több mint három év alatt.

A Microsoft már lassan egy évtizede nem közölt hivatalos konzolértékesítési adatokat (annyira elagyabugyálta a PlayStation 4 az Xbox One-t, hogy inkább leálltak az adatszolgáltatással…), de a Sony elmondta, hogy december 9-én a PlayStation 5 átlépte az 50 millió eladást. Ebből következik, hogy ha hiteles a Take-Two 77 milliós adata, akkor a Sony konzoljából kétszer annyit adtak el idáig mint a Microsoft termékeiből! 2:1 arány a generáció kb. felénél eléggé súlyos adat, és innen fordítani már-már lehetetlennek tűnik…

Az Ampere Analysis januári becslései szerint csak 2023 során (tehát ekkorra már megszűnt az ellátási láncokban fennálló akadály, így a konzolok kezdeti hiánya mindkét cégnél megszűnt) 3:1 arányban ütötte ki a nyeregből a PlayStation 5 az Xbox Series párosát. Tavaly pedig a Microsoft lényegében bejelentette, hogy a konzolháborút elveszítette, mert az eredeti Xbox 2001-es debütálása óta a cég lényegében stabilan a harmadik helyre ragadt a Sony PlayStation és a Nintendo konzoljai mögött. (Pedig a Nintendo Wii U-ja hatalmas visszaesés volt a mainstream Wii után, onnan viszont a Switch megint kiemelkedő siker lett!)

Ebből pedig nem nagy meglepetés, ha olyan pletykákat hallunk, hogy a Microsoft egyes Xbox-exkluzív játékai multiplatformmá válhatnak, de olyasmiről is szó volt mostanában, hogy például a Starfield esetében NEM lehet szó a multiplatformmá válásról.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu