Titokban új funkciót tesztel a PlayStation Store – ti találkoztatok már vele?!

TECH HÍREK – A PlayStation a PS Store egy fontos funkcióján dolgozik. A játékértékelés egyelőre csak néhány játékra és a felhasználók egy limitált körére korlátozódik…

 

 

Olyan gamer vagy, aki szereti elolvasni a játékosok által írt videójáték-értékeléseket? Ha igen, akkor erre a Steam platformot használhatod, mivel ez az egyik legátfogóbb, annak ellenére, hogy a Valve boltjában sajnos elég sok a trollkritika. Úgy tűnik, hogy egy hasonló funkció érkezik a PlayStation Store-ba is.

Egy friss Reddit-posztból derült ki, hogy a PlayStation mostantól lehetővé teszi a játékosok számára, hogy véleményeket írjanak a PS Store-ban. A Sony egyelőre nem kommentálta ezt. Ám legalább már tudunk néhány érdekes részletet a rendszerről. Ahogy arról az Eurogamer beszámolt, úgy tűnik, hogy a részvételhez és az íráshoz néhány kiválasztott játék digitális példányával kell rendelkeznie a játékosnak.

Például a Resident Evil 4 Remake, a Final Fantasy VII Rebirth, a Fortnite és a Helldivers 2 digitális példányával.

 

A PlayStation lehetővé teszi, hogy a PS Store játékokról véleményt lehessen írni

 

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a PlayStation e-mailben meghív bizonyos játékosokat, hogy osszák meg véleményüket és hagyjanak visszajelzést ezekről a játékokról. Mellékesen jegyezzük meg, hogy a részvételhez digitális példányra van szükség. A véleményeket csak a PS weboldalán keresztül lehet megírni, tehát nem kell hozzá kontrollert használni.

Ahogy a Reddit-posztban közölt képen is látható (lásd alább), az értékelés (0-10) attól függ, hogy hány csillagot adsz az adott játéknak. Még címet is adhatsz a véleménynek. Van egy jelölőnégyzet is, amelyet be kell jelölni arra az esetre, ha a véleményed spoilert tartalmazna. Mindez azért szükséges, hogy ne rontsd el az élményt azoknak a játékosoknak, akik még nem fejezték be a játékot. Egyelőre nem tudni, hogy mikor láthatjuk ezt a rendszert széles körben a PS Store-ban, de elég nyilvánvalónak tűnik, hogy hamarosan…

Forrás: Reddit, Eurogamer

When did PlayStation start allowing written reviews? Seems to only be allowed for few games on their store pages for now.
byu/cusman78 inplaystation

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."