A digitális tartalom visszavág: a PlayStation Store-ról sok Discovery-s anyag távozik!

Miközben ingyenes PlayStation Network-hétvégére számíthatunk, a Sony megint nem valami korrekt lépést tett…

 

Kezdjük a tartalomtörléssel. A PlayStation weboldalán azt láthatjuk, hogy az év utolsó napján 1318 TV-s szezonnyi tartalom búcsúzik a PlayStation Store-ról, és hiába vásároltuk meg a Discovery anyagait a Sony felületén, egyszerűen bukjuk a hozzáférésünket! „2023. december 31-től a tartalomszolgáltatókkal kötött tartalmi licencmegállapodások miatt a korábban megvásárolt Discovery-tartalmakat már nem fogja tudni megnézni, és az érintett tartalmakat eltávolítjuk a videótárából. Őszintén köszönjük a folyamatos támogatását,” írja az üzenet.

Például az Amerikai chopper, a Hogyan készült?, illetve az Állítólag… érintett a távozók között (magyar neveket használtunk). Viszont felhívnánk a figyelmet valamire: ha a játékok esetében történik távozás, a felhasználók továbbra is letölthetik a kérdéses címeket, ám itt még a fizető felhasználók is búcsúzhatnak a hozzáféréstől. És ez már nem az első eset: a Sony tavaly augusztusban a StudioCanaltól 314 tartalmat távolított el Németországban, illetve 137-et Ausztriában. Tavalyelőtt augusztusban állította el a Sony a Tv-s és filmes tartalmak vásárlását és kölcsönzést a PlayStation Store-on, de akkor a hozzáférés biztosítását megígérte a cég. Ez eddig tartott…

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a Season of Play promóció keretein belül (itt új avatarokat, PlayStation Stars-kampányokat, eSport-bajnokságokat, illetve leárazásokat találhatunk még) december 9-én 0 óra 1 perctől december 10-én 23:59-ig előfizetés nélkül játszhatunk online minden játékban. Talán azért is van szükség erre, mert a Sony szeptemberben alaposan megdrágította a PlayStation Plus Essential, a PlayStation Plus Extra, illetve a PlayStation Plus Premium előfizetési díját, és emiatt nem csoda, hogy nem közlik az előfizetők számát.

Persze ez nem lesz elegendő ahhoz, hogy a Sony meg tudja nyerni az elő nem fizető játékosok kegyét. Ahhoz korrekt árazásra, esetleg jó extrákra lenne szükség, és például a decemberi PS Plus Essential kínálat (Lego 2K Drive (PlayStation 5, PlayStation 4) Powerwash Simulator (PlayStation 5, PlayStation 4) and Sable (PlayStation 5)) talán nem éppen az.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu