Több országban is leállt a Helldivers 2 értékesítése!

Az Arrowhead élő szolgáltatású (live service) játékát nem minden országban ehet megvásárolni a Valve digitális felületén, és a Steam pénzvisszatérítést is felkínált az érintett játékosoknak.

 

Mindez a nemrég belengetett PlayStation Network-fiók kötelezővé tétele miatt történt. A megjelenéstől kezdve nem volt szükség PSN-fiókot is regisztrálni a Helldivers 2 miatt, de május 6-ától az új vásárlóknak ez kötelező lesz, a többieknek pedig csak valamivel később. Erről a minap írtunk, ahogy arról is, hogy mennyire sok negatív értékelés jött a Steamen. Már több mint 55 ezer negatív vélemény született ott a kötelező PSN-fiók miatt.

Ennek mi köze van az értékesítés felfüggesztéséhez? A válasz egyszerű: bár tényleg pillanatok alatt lehet regisztrálni a PlayStation Networkre, ezt nem mindenhol tehetik meg. Így hiába vették meg a játékot a Steamen, rövid időn belül erre nem lesz lehetőségük. Emiatt például Afganisztánban, Albániában, a holland Antillákon, Azerbajdzsánban, Kongóban, Kubában, Curacaoban, Egyiptomban, Gambiában, Jamaikában, Marokkóban, Monacóban (!?), a Fülöp-szigeteken, Pakisztánban, Surinaméban, illetve a Kongói Demokratikus Köztársaságban vannak ilyen korlátozások.

Spitz, az Arrowhead közösségi menedzsere ezt írta, miután rájött, hogy mennyire nagy hülyeséget mondott, amikor először azt állította, hogy nem kellene az embereknek nagy hisztit csinálni a kötelező PlayStation Network-fiók kapcsán: „Egyáltalán nem tudtam, hogy hány országban nem lehet PSN-fiókot létrehozni, amikor ezt a kijelentést tettem. Mélységesen sajnálom, hogy azt sugalltam, hogy mindenki számára olyan egyszerű, hogy csak regisztráljon, és ne kelljen aggódnia emiatt. Egyáltalán nem áll szándékunkban arra kényszeríteni az embereket, hogy megszegjék a Sony szabályzatát, vagy egyszerűen csak ne játsszanak a játékkal, ha egy korlátozott régióban élnek. Kell egy jobb megoldás.”

A Valve még azoknak a játékosoknak is felkínálta a pénzük visszatérítését, akik több mint két órát játszottak a Helldivers 2-vel, és emiatt a Sony előtt nehéz döntés van: ha továbbra is erőlteti a PSN-fiókot, akkor a játékosok gyorsan rontani fogják a játék eddigi kiváló reputációját, de ha nem, és kihátrál emögül, akkor talán még minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Forrás: WCCFTech, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu