A No Rest for the Wicked című játékot nemrég kiadó Private Division még több embert rúg ki?

A Private Divisionről nem sok jót hallani mostanában, ugyanis nemrég arról volt szó, hogy két stúdiót teljes egészében be akar zárni a Take-Two Interactive indie játékokkal foglalkozó kiadói ágazata…

 

A Private Division állítólag a csapatának „túlnyomó többségét” elküldte Seattle-ben, New Yorkban, Las Vegasban és Münchenben, írja a Gamesindustry. Így nem csak a két belsős stúdiójuk, a Roll7 (Rollerdrome, OlliOlli World) és az Intercept Games (Kerbal Space Program 2) érintett. Holott 2017-ben pont azért jött létre a szingapúri irodával is rendelkező Private Division, hogy „a növekvő független fejlesztési területről kiadja a legkreatívabb tehetségek játékait”.

Több játékot is láthattunk tőlük: Ancestors: The Humankind Odyssey (Panache Digital Games), The Outer Worlds (Obsidian Entertainment), After Us (Piccolo Studio), Saltsea Chronicles (Die Gute Fabrik), Penny’s Big Breakaway (Evening Star). Nemrég korai hozzáférésben a Private Division publikálta a No Rest for the Wickedet (Moon Studios), és a tervek szerint a Tales of the Shire (Wētā Workshop) is valamikor 2024-ben alattuk rajtol el. Tavaly májusban azt közölte a cég, hogy a Game Freaktől (Pokémon!) egy új akció-kaland IP, a Project Bloom landolt náluk, de ezt a következő üzleti évben, legkésőbb 2026 márciusában adnák ki.

A Take-Two szóvivője ennyit mondott: „Április 16-án a Take-Two bejelentette költségcsökkentési programját, amelynek célja a hatékonyságnövelés az egész üzletágban, valamint a vállalat árrésprofiljának javítása, miközben továbbra is a növekedésbe fektet be. Ezen erőfeszítések részeként a vállalat racionalizálja a játéktervet, és számos fejlesztés alatt álló projektet megszüntet, valamint racionalizálja a szervezeti struktúrát, ami a létszámcsökkentést és a jövőbeli felvételi igények csökkentését eredményezi. A cég nem közöl további részleteket erről a programról. Április 18-án a Private Division sikeresen elindította a Moon Studio No Rest for the Wickedet. A kiadó folytatja a Kerbal Space Program 2 frissítéseit, és tervezi a Wētā Workshop Game Studio Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game című játékát 2024 második felében.”

Áprilisban közölte a Take-Two, hogy a munkaerejének 5%-át, kb. 600 embert küldene el. A Private Division lehet a leginkább érintett.

Forrás: VGC, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu