Mik voltak 2024 első negyedévének legtöbbet termelő PC-s, konzolos játékai?

A Newzoo hat nagyobb piac adataiból következtette ki a toplistát, amin azért lesz pár meglepetés, bár egy kicsit belegondolva több játék pozíciója is teljesen érthetőnek tűnik.

 

A Newzoo az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország adatait vette figyelembe, és a cég adatai lefedik a játékvásárlást („prémium” címek) és a játékon belüli költekezéseket (mikrotranzakciókat) egyaránt. De nézzük a top 10-et, amibe a PC-s és konzolos címek mind bele lettek véve:

  1. Fortnite

  2. EA Sports FC 24

  3. Helldivers 2

  4. Call of Duty: Modern Warfare II/III / Call of Duty: Warzone 2.0

  5. NBA 2K24

  6. Madden NFL 24

  7. Dragon’s Dogma II

  8. Palworld

  9. Valorant

  10. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Az Epic Games battle royale játéka a teljes forgalom több mint 10%-át tette ki 2024 első hónapjában, ami nagy eredménynek tekinthető. Az EA Sports FC 24 8,3%-ot ért el, és ez az arány alaposan kisebbé válik, ahogy haladunk lejjebb a listán, ugyanis a 2015-ben megjelent Rainbow Six: Siege már csak 1,6%-ot szedett össze. Ettől függetlenül három sportjáték van a listában, és mindháromben van egy tonna mikrotranzakció (Ultimate Team/MyTeam). A Fortnite a konzolos játékok között volt az éllovas, míg a Helldivers 2 a Palworldöt megelőzve a PC-n hozta el az első helyet.

Közzétették a 2024-ben megjelent játékok top 10-es listáját is:

  1. Helldivers 2

  2. Dragon’s Dogma II

  3. Palworld

  4. WWE 2K24

  5. Persona 3 Reload

  6. Suicide Squad: Kill The Justice League

  7. Tekken 8

  8. Final Fantasy VII Rebirth

  9. Skull And Bones

  10. MLB The Show 24

A Rocksteady live service játéka végre felbukkan egy listán, és a Tekken 8, de főleg a Final Fantasy VII Rebirth eredménye meglepően rossz (utóbbinál az eladások nem valami fényesek, ezt már több helyről hallottuk), és a Ubisoft játéka is meglepő, hogy a kilencedik helyen ütötte fel a fejét.

A Newzoo szerint a nemzetközi játékipar 184 milliárd dollárt termelt 2023-ban, ami 0,6%-kal több volt a 2022-esnél (ami pedig a 2021-eshez képest -5%-ot ért el). Szerintük 2024-ben 189,3 milliárd lesz az eredmény, és 2026-ra ez 205,7 milliárd lesz.

Forrás: VGC, Newzoo

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu