Hatalmas csapás érte a Paramount-ot: egy teljes ágazatuk esett a leépítések áldozatául!

MOZI HÍREK – Jelentős elbocsátások közepette bezárják a nagy múltú Paramount Television Studios-t…

 

 

A Paramount Television Studios-t (PTS) bezárják a Paramount Globalnál történt hatalmas költségcsökkentő elbocsátások nyomán. A Paramount Television Studios 2013 márciusában alakult a Paramount Television utódaként, amely a CBS és a Viacom 2005-ös szétválását követően a CBS Paramount Televisionből vált át. A PTS 11 éves fennállása alatt olyan sorozatokat készített, mint a Jack Ryan, a Reacher, Az ajánlat és a legutóbbi Paramount+ sikersorozat, a Knuckles.

A Deadline szerint a PTS a Paramount Globalnál zajló elbocsátások miatt szűnik meg, amelyek állítólag a vállalat 15%-át érintik. A Variety korábban arról számolt be, hogy az anyacég 2024 végéig 500 millió dollárral szeretné csökkenteni a költségeit. A PTS csapatának egy részét már korábban, februárban leépítették a költségek miatt. Most, alig hat hónappal később a szórakoztatóipari konglomerátum tévés ágát gyilkos csapás érte. A PTS égisze alatt készülő összes jelenlegi sorozat és fejlesztési projekt a CBS Studioshoz kerül. Ide tartozik a stúdió nagysikerű Reacher című sorozata is, amely a 3. évaddal tér vissza a Prime Videón.

Nicole Clemens, a Paramount Television Studios elnöke közleményt adott ki a stábnak.

„Mint azt mindannyian tudják, a Paramount Global meghozta azt a nehéz döntést, hogy a vállalat szélesebb körű átszervezési terveinek részeként bezárja a Paramount Television Studios-t. Ez egy kihívásokkal teli és átalakuló időszak az egész iparág számára, és sajnos a mi stúdiónk sem mentes ettől”.

A levél teljes szövegét a lenti linken olvashatjátok.

 

A Paramount az emberekkel fizetteti meg a takarékosság árát

 

A PTS bezárásának egyik oka az anyacég és a Skydance közelgő egyesülése. A Skydance Television és a PTS a múltban olyan sorozatokon dolgozott együtt, mint a Jack Ryan, így úgy tűnik, hogy van átfedés, ami előnyös a konszolidáció szempontjából. Hasonló helyzet állt elő, amikor a Disney megvásárolta a 20th Century Foxot, majd bezárta a Blue Sky Animation Studiót, mivel a vállalatnak már volt Walt Disney Animation és Pixar Animation. Mindkét esetben ennek a takarékossági céllal hozott döntésnek nagyon is emberi ára van, és sok dolgozó marad most munka nélkül.

Ez mindig probléma, ami a vállalati konszolidációkból adódik. Kevesebb stúdió és produkciós cég kevesebb munkahelyet jelent, ami azt jelenti, hogy több embernek kell majd küzdenie a munkalehetőségekért. Az 500 millió dolláros leépítésnek valahonnan jönnie kell, és ebben az esetben ez azoknak az embereknek az árán történik, akik ezeket a stúdiókat nyereségessé tették. Annak ellenére, hogy a PTS alig több mint egy évtizede létezett, máris sajátos történelmet alakított ki, és azok az emberek, akiknek a munkája tőle függött, most nehéz helyzetbe kerültek…

Forrás: Deadline, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu