„Az az ember, aki voltam, egyszerűen eltűnt” – A Rust rendezője megtörte hallgatását a tragédiáról!

MOZI HÍREK – A Rust rendezője megtörte a csendet a tragikus lövésről, amely mindent megváltoztatott…

 

 

Joel Souza, Alec Baldwin közelgő westernjének rendezője végre úgy döntött, hogy beszél a 2021 októberében a forgatáson történt tragikus eseményekről. Souza Rust című filmjének forgatása során Halyna Hutchins operatőr életét vesztette, miután Baldwin meglőtte egy jelenet próbája közben. Souza is megsebesült a tragikus incidensben, amelyet három éve próbálunk feldolgozni. A rendező most döntött úgy, hogy megszólal.

Souza a Rust incidens óta először beszélt a Vanity Fairnek adott interjúban, amelyben a Hutchins-szal való barátságáról, Baldwin hozzáállásáról a forgatáson, és a valamikor a jövőben megjelenő film forgatásának befejezéséről mesélt. Souza hozzáállása egy teljesen új szemléletű emberé:

„Amikor azt mondom valakinek, hogy tönkretett, nem abban az értelemben értem, ahogy az emberek általában gondolják. Nem úgy értem, hogy tönkretette a karrieremet. Úgy értem, hogy belsőleg az az ember, aki voltam, egyszerűen eltűnt”.

Souza folytatja:

„Nem mintha amúgy szerelmes lettem volna abba a fickóba, aki előtte voltam. Belenézel a tükörbe egy nappal azután, hogy ez megtörtént, és most már valaki más van ott. Egyik nap még nem tudtam dolgokat a világról, most meg már igen. És egyik sem jó.”

 

„Olyan érzés volt, mintha valaki megütött volna egy ütővel” – mondta Souza a lövésről

 

Souza reflektált arra az incidensre, amikor a próba során elsült egy éles töltényt tartalmazó kellékfegyver (aminek nem lett volna szabad megtörténnie). Hutchins halálosan megsebesült, és a golyó Souza testét is átjárta.

„Bizarr, ahogy meglőttek, és hogy ki tartotta a fegyvert? Ez bizarr. Volt ez a furcsa gondolatom, hogy Istenem, emlékszem, gyerekkoromban megnéztem a moziban a Vadászat a Vörös Októberre című filmet. Mintha az idősebb éned azt súgná a fiatalabb énednek: >>Hé, az a fickó… egy nap… Az élet nagyon bizarr utakra vihet.<<”

 

 

MOZI HÍREK - Közel másfél évvel azután, hogy a kezében lévő fegyver elsült, és megölte a film operatőrét, Alec Baldwin úgy döntött, befejezi a western forgatását.

 

 

Joel Souza Halyna Hutchinsról is megemlékezett

 

Souza nem beszélt sokat az esetről, ahogy korábban. Talán azért, mert akkoriban még folyt a nyomozás. Most úgy tűnik, inkább a Hutchins emlékének tisztelete felé hajlik:

„Halyna nagyon pozitív ember volt… Olyan stílusa volt. Számára minden művészet volt. Imádtam, ahogy a fiáról beszélt. Szerettem, ahogy a férjéről beszélt. És azt gondoltam, hogy >>Ó, ez király<<, és teljes partnerségben akartam megalkotni a látványt.”

A rendező beszél Hutchins szerepéről is a Rusztban és Baldwinnal való kapcsolatukról:

„Nagyon izgatott volt emiatt. Olyan emberektől hallottam, akik jobban ismerték őt, mint én, hogy arról beszélt, mennyire izgatott volt miatta.”

„Ő, én és Alec együtt vacsoráztunk a Geronimóban Santa Fe-ben. … Volt egy pillanat, amikor csak ültünk a kocsiban pár percig csendben, és ő azt mondta: ‘Ez valahogy elképesztő volt’.”

„Azt hiszem, Alec is eléggé le volt nyűgözve tőle.”

Egyelőre csak annyit lehet mondani, hogy a film forgatása befejeződött. Persze csak azután, hogy Baldwint felmentették a bíróságon. Miután felépült, Souza úgy döntött, hogy befejezi a filmet, de nem szerződéses kötelezettség miatt:

„Tudtam, hogy ha a film elkészül, az anyagilag Halyna családjának kedvez, ami nagyon fontos számomra. És tudom, hogy ez elcsépeltnek hangozhat azok számára, akik nem >>kreatívak<<, de az utolsó munkája számít. Az emberek számára fontos, hogy lássák az utolsó munkáját. Ez volt a döntő pont számomra a döntésben.”

Azt is megerősíti, hogy a szóban forgó jelenetet teljesen leselejtezték, ahogyan mindent, ami arra épült:

„Ott mindent teljesen újra kellett gondolni. Volt néhány dolog, ami előtte volt, aminek most már nem lenne értelme a történetnek. Úgyhogy egyszerűen kiiktattuk, és valami teljesen mással álltunk elő. Nem fogok visszamenni ahhoz. Örülök, hogy megkérdezted. Nem akarom, hogy bárki, aki valaha is megnézi ezt a filmet, erre várjon. Soha senki nem erőltette, hogy ilyesmit tartsunk meg.”

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."