Alec Baldwin visszatért a Rust forgatására – mindenképp befejezné a tragikus sorsú filmet!

MOZI HÍREK – Közel másfél évvel azután, hogy a kezében lévő fegyver elsült, és megölte a film operatőrét, Alec Baldwin úgy döntött, befejezi a western forgatását.

 

 

Alec Baldwin visszatért a Rust forgatására, hogy befejezze a filmet. Erre azután került sor, hogy az új-mexikói ügyészség – legalábbis egyelőre – ejtette az ellene felhozott vádakat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. A vád a Halyna Hutchins operatőr életét követelő 2021-es incidens miatt merült fel. Az alacsony költségvetésű western forgatása a múlt héten folytatódott a montanai Yellowstone Film Ranch-en.

Hétfőn egy Instagram-posztban Baldwin megerősítette, hogy a forgatáson volt. „Most Bozemanon kívül, hogy befejezzem a RUST-ot” – írta. „Montana lenyűgöző”.

Melina Spadone, a Rust Movie Productions ügyvédje szerint a forgatás várhatóan május végére fejeződik be. A forgatást 2021 októberében felfüggesztették, miután Baldwin kezében lévő revolver elsült, megölve Hutchinst és megsebesítve Joel Souza rendezőt. Hutchins özvegye, Matthew Hutchins a film executive producere egy megállapodás értelmében, amelyet a produkcióval kötött, hogy megoldja a jogtalan haláleset miatt indított pert, valamint az operatőr életéről és munkájáról szóló dokumentumfilmet.

„A produkció továbbra is szakszervezeti stábtagokat fog alkalmazni, és kizárja a munkafegyverek és bármilyen lőszer használatát” – mondta Spadone a közleményben. „Éles lőszer tilos – és mindig is tilos volt – a forgatáson”.

Mielőtt tagjai számára engedélyezték volna a produkcióban való munkát, a Directors Guild of America közleményében azt írta, hogy a csoport „ragaszkodott a kiterjedt további biztonsági követelményekhez, beleértve a kockázat felmérésére és a forgatás teljes időtartama alatt a forgatáson jelenlévő biztonsági személyzetet”. A céh hangsúlyozta, hogy „csak akkor engedélyeztük tagjainknak, hogy a projektben dolgozzanak, ha ezek a feltételek teljesültek”.

A SAG-AFTRA, amely közleményében azt mondta, hogy „ideiglenesen biztonsági engedélyt adott a Rustnak”, szintén kiemelte a további biztonsági követelményeket a forgatáson. Például azt, hogy a produkció nem tartalmaz éles lőszert és bármilyen lőszer kilövésére alkalmas fegyvert. Továbbá azt is, hogy a szakszervezet területi képviselői rendszeresen látogatást tesznek a produkcióban.

A szakszervezet szóvivője hozzátette: „két nagyra becsült biztonsági veterán, akik közül az egyik régóta kaszkadőrkoordinátor, felügyeli a biztonság minden aspektusát, mint biztonsági felügyelők, és végig a helyszínen lesznek, és szükség esetén rendelkezésünkre állnak”.

Alec Baldwin múlt héten érkezett Montanába, hogy folytassa a forgatást. Ez egybeesett azzal, hogy az ügyészek pénteken hivatalosan ejtették az ellene emelt vádakat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. A különleges ügyészek, akiket áprilisban neveztek ki az ügyre, miután a büntetőeljárást felügyelő korábbi ügyvéd lemondásra kényszerült. A bírósági beadványban azt írták, hogy visszavonják a vádakat, „mivel új tényekre derült fény, amelyek további vizsgálatot és törvényszéki elemzést igényelnek”. Egy nyilatkozatban tisztázták, hogy a vádakat újra be lehet nyújtani.

Forrás: Instagram

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu