BREAKING: vádat emelnek Alec Baldwin ellen a Rust forgatásán történt tragédia miatt!

MOZI HÍREK – Alec Baldwin gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával néz szembe Halyna Hutchins operatőr lelövése miatt.

 

 

Alec Baldwin színész és a Rust című westernben részt vevő stáb több tagja ellen vádat emeltek Halyna Hutchins operatőr halála miatt. Az új-mexikói ügyészek most megerősítették, hogy Baldwint és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert egyenként kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a Rust forgatásán történt incidens után. Az operatőr Halyna Hutchins-t tragikus módon lelőtték, amikor a színész elsütötte a jelenet előkészítése során kellékként használt fegyvert.

„A bizonyítékok és Új-Mexikó állam törvényeinek alapos áttekintése után úgy döntöttem, hogy elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőjogi vádat emelhessünk Alec Baldwin és a Rust film stábjának többi tagja ellen” – mondta Mary Carmack-Altwies, Santa Fe megye államügyésze közleményében.

„Az én felügyeletem alatt senki sem áll a törvény felett, és mindenki megérdemli az igazságszolgáltatást.”

Most az is kiderült, hogy David Halls rendezőasszisztens vádalkut kötött. Halálos fegyver gondatlan használata miatt vádat emelnek ellene, amelynek feltételei között felfüggesztett büntetés és hat hónap próbaidő szerepel.

Baldwinnak Halls adta át a fegyvert a Ruszt forgatásán, a színésznek azt mondták, hogy a lőfegyver nem tartalmaz lőszert. A további vizsgálatok során öt éles lövedéket fedeztek fel a próbalövedékek között. Baldwin és Gutierrez-Reed ellen „másodlagosan” emelnek vádat a kétrendbeli emberölés miatt, ami azt jelenti, hogy az esküdtszék fogja eldönteni, hogy bűnösek-e és milyen mértékben.

„Ha e három ember – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed vagy David Halls – közül bármelyik is tette volna a dolgát, Halyna Hutchins ma élne. Ez ilyen egyszerű” – mondta Andrea Reeb, a kerületi ügyész által az ügyre kijelölt különleges ügyész egy nyilatkozatban.

„A bizonyítékok egyértelműen azt mutatják, hogy a Rust film forgatásán a biztonság bűnös figyelmen kívül hagyása volt a jellemző. Új-Mexikóban nincs helye olyan filmforgatásoknak, amelyek nem veszik komolyan államunknak a fegyvervédelem és a közbiztonság iránti elkötelezettségét.”

A vádakat a kerületi ügyészség január vége előtt hivatalosan is benyújtja, az előzetes meghallgatást pedig 60 nappal a benyújtás után tűzik ki.

Forrás: El Mundo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu