A PlayStation Portal továbbra is hasít – vajon tényleg bejött a Sony számítása?!

TECH HÍREK – A PlayStation Portal már több hónapja a legkelendőbb kiegészítő az USA-ban, dollárban és darabszámban egyaránt…

 

 

Mit gondoltál, amikor a PlayStation piacra dobta a PS Portalt? Igaz, hogy az eszköz nem mindenki igényei számára készült, de vannak játékosok, akik jó lehetőségnek tartják, hogy a PS5-ös játékokat mobilisabb módon, a tévé előtti ücsörgés nélkül játszhassák. A Sony a korlátok és kritikák ellenére elismerte, hogy elégedett a PS Portal fogadtatásával, és nem ok nélkül.

E tekintetben a Sony ismét büszkélkedhet azzal, hogy a PS Portal továbbra is jelentős eladásokat és komoly dollárbevételt könyvelhet el az Egyesült Államokban. A Circana elemzője, Mat Piscatella nemrégiben említette, hogy a PlayStation eszköz az eddigi legnagyobb bevételt hozó kiegészítő az Egyesült Államokban 2024-ben. „A PlayStation Portal volt a legjobban teljesítő kiegészítő 2024-ben” – mondta Piscatella.

„A PlayStation Portal volt a legkelendőbb kiegészítő dollárban kifejezve mind júliusban, mind 2024-ben az év eddigi részében” – jegyezte meg (a PSU-n keresztül).

Hónapokkal ezelőtt hallhattunk arról, hogy a PS Portal egyes országokban elfogyott, amit a spekulánsok kihasználtak, hogy magasabb áron adják el a készüléket, és kihasználják a helyzetet. A darabszámos eladások azonban nem azonosak a dolláreladásokkal. A másik kiegészítő, ami szintén sikeres volt, az a PS5 híres kontrollere. „A júliusban és az egész 2024-es évben is a legjobban fogyó kiegészítő darabszámban a PS5 DualSense Midnight Black vezeték nélküli kontroller volt” – mondja az amerikai értékesítési szakember.

 

A PlayStation Portal a játékidő növelésére jött létre

 

Természetes, hogy a Sony a nyereségesség érdekében tervezte az eszközt. Ám a vállalat elismerte, hogy a PS Portal nem a csupán a profitnövelés szem előtt tartásával készült. „A nyereségesség helyett inkább a játékidőt szeretnénk növelni a PS5-tel”. Ne feledjük azt sem, hogy a PS Portalt még mindig frissítik. Az egyik legutóbbi javítás megkönnyítette az otthoni használatot, így az is jó hír, hogy a játékosok ilyen funkciókat kapnak.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."