Régi-új Metal Gear Solid a láthatáron – mit rejthet majd a Master Collection Vol. 2?!

A Konami producere, Noriaki Okamura mégis ragaszkodik ahhoz, hogy „most még semmit sem árulhatnak el” az újabb Master Collection-ről…

 

 

Nagyok az elvárások a Metal Gear-sorozat körül, és most nem csak a hamarosan megjelenő Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterre gondolunk. Hanem a Konami kezdeményezésére, hogy a Metal Gear Solid: Master Collection válogatáson keresztül visszahozza a klasszikus játékokat. Eddig csak a Vol. 1 jelent meg három játékkal (MGS, MGS2: Sons of Liberty és MGS3: Snake Eater) és számos extra tartalommal. Ám a közösség máris egy második részről álmodozik, amely a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots-ot szabadítja ki a PS3-éra fogságából. A közösség ugyanis már 16 éve várja, hogy a kaland modern platformokon is elérhetővé váljon. Minden jel arra mutat, hogy ez a kívánság a jövőben valóra válik.

Bár a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2-vel és annak tartalmával kapcsolatban – amely a sorozat negyedik részét is tartalmazhatja – még semmi sem erősítették meg, a Konami egyik producere néhány szóban reményt adott a rajongóknak. Konkrétan Noriaki Okamura volt az, aki az IGN-nek adott interjújában foglalkozott azzal a problémával, hogy a Metal Gear Solid 4 csak egy platformon érhető el. „Határozottan tisztában vagyunk ezzel a helyzettel az MGS4 esetében.”

„Ugyebár a Vol. 1 tartalmazza az MGS 1-3-at, pont, pont, pont…. Valószínűleg össze tudjátok kötni a pontokat!”

Az izgalmas sorok ellenére a Konaminak egyelőre nincs mit bejelentenie. A japán cég ugyanis számolgatja a lépéseit a Metal Gear franchise-t illetően: „Jelenleg még mindig arra koncentrálunk, hogy mit tegyünk a sorozat jövőjéért. Szóval sajnálom, jelenleg semmit nem tudunk elárulni, de maradjatok velünk!” Így hát figyelnünk kell, hogy a vállalat milyen meglepetéseket tartogat az egyik legismertebb márkájához.

 

Mit rejt a jövő a Master Collection-ön túl?

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a már említett Metal Gear Solid Delta: Snake Eater és Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2 mellett még több okunk lesz arra, hogy a Hideo Kojima által megalkotott sagával foglalkozzunk. Habár más jelentős bejelentés nem történt, a Konami hangzatosan biztosított minket arról, hogy a franchise jövőjén dolgozik. Sőt, a vállalat meghallgatta a rajongók legdurvább kritikáit is, beleértve az olyan mondatokat is, mint „Ti öltétek meg a Metal Geart!”, hogy kidolgozzon egy cselekvési tervet. Meglátjuk, hogy mi sül ki mindebből…

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."