Pókember 4: megvan az új rendező – nem ez lesz az első MCU-s kiruccanása!

MOZI HÍREK – A Pókember 4 állítólag a Shang-Chi rendezőjét, Destin Daniel Crettont nézte ki magának…

 

 

A Pókember 4 végre rendezőt kapott, méghozzá egy ismerős Marvel Cinematic Universe-arcot! Ő a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája (Shang-Chi and the Legend of the Ten Ring) rendezője, Destin Daniel Cretton. Az első három MCU-s Pókember-filmet Jon Watts rendezte, de a Pókember: Nincs hazaút megjelenését követően új rendezőt kerestek a pókarc MCU-s kalandja következő részének irányítására. Közel három év telt el a No Way Home megjelenése óta, és most úgy tűnik, hogy a Sony és a Marvel teljes gőzzel halad előre.

A The Hollywood Reporter hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint Destin Daniel Cretton lesz az egyelőre cím nélküli Pókember 4 rendezője. Crettont a Shang-Chi után a Bosszúállók 5 rendezőjeként is tisztelhettük, amikor az még az Avengers: The Kang Dynasty címmel készült. Ám nem sokkal azelőtt visszalépett, hogy a Marvel kirúgta volna Jonathan Majors színészt. Cretton nagy névvé vált a Marvelnél, mivel a készülő Wonder Man-sorozat producere is ő lesz. Cretton jelenleg még a Shang-Chi 2 rendezésével van elfoglalva. Ám a Pókember 4 hírei alapján most úgy tűnik, hogy a filmnek várnia kell. Ugyanis a Sony és a Marvel a következő Pókember-filmet gyorsított ütemben készíti el. Chris McKenna és Erik Sommers, akik az elmúlt három MCU-s Pókember-film forgatókönyvét írták, visszatérnek, hogy megírják a filmet.

 

Shang-Chi vagy Marvel kapitány is feltűnhet a Pókember 4-ben?!

 

Az a tény, hogy Cretton mostantól a Pókember 4 rendezője lesz, utal néhány lehetséges sztori lehetőségre. Három korábbi filmjében is Brie Larson volt a főszereplő. A Shang-Chi ezt a hagyományt tartotta életben azzal, hogy Brie Larson Marvel kapitánya cameózott a film poszt-kredit jelenetében. A Sony által gyártott Pókember MCU-filmekben már feltűntek más Bosszúállók. Cretton folytathatná ezt a hagyományt azzal, hogy Brie Larson Marvel kapitánya megjelenik a Pókember 4-ben.

Az is elképzelhető, hogy Simu Liu Shang-Chi szerepében jelenik meg a Pókember 4-ben.

A Tíz Gyűrű legendája a 4. fázis elején nagy sikert aratott az MCU-ban. Sok rajongó csalódott, hogy a Marvel Studios ilyen sokáig húzta a folytatást. Úgy tűnik, a késlekedés része volt az is, hogy Shang-Chi nagy szerepet kapott volna a Bosszúállók 5-ben, amikor Cretton tervezte megrendezni. Most, hogy a Bosszúállók 5 tervét elvetették, a Shang-Chi 2 valószínűleg tovább késik. Így van remény arra, hogy a rajongók a karaktert a Pókember 4-ben láthatják viszont. A két szereplőnek van múltja a képregényekben, Shang-Chi szerepet kapott az Ultimate Spider-Man képregényekben és a Póksziget történetben.

A Sony Pictures még nem tűzte ki a Pókember 4 bemutatójának dátumát. A Disney azonban kihúzta a 2026. július 26-i megjelenési dátumot, amelyet a Marvel Studios filmjének szántak. Ez azért történhetett, hogy a Sony Pictures ezen a napon mutathassa be a Pókember 4-et. Ez a július utolsó hétvégéje már bizonyult előnyösnek a Marvel Studios számára, hiszen a Deadpool & Rozsomák hihetetlen kasszasikert produkált a nyár utolsó részében. Remélik, hogy az új Fantasztikus Négyes esetében is hasonlóan alakul majd a helyzet, amely 2025. július 25-én kerül bemutatásra. Mivel már van rendező, valószínűleg hamarosan több hír is napvilágot lát arról, hogy mi várható a Pókember 4-ben. Beleértve a lehetséges gonosztevőket és azt is, hogy a film egy földhözragadt bűnügyi dráma vagy egy újabb multiverzumos kaland lesz-e…

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."