Folytatódhat az Obi-Wan Kenobi tévésorozat?! Íme, mit gondol Ewan McGregor!

MOZI HÍREK – Ewan McGregor szerint az ő Obi-Wan Kenobijának még van „néhány elmesélni való története”

 

 

Ewan McGregor úgy gondolja, hogy Obi-Wan Kenobinak még lenne miről mesélnie. McGregor először az előzménytrilógiát nyitó 1999-es Baljós árnyakban csatlakozott a Star Wars-franchise-hoz, mint Kenobi fiatal változata, átvéve az eredeti trilógiában Alec Guinness által játszott szerepet. Szerepét a 2002-es A klónok támadása és a 2005-ös A Sith-ek bosszúja című filmekben is eljátszotta. 2022-ben, 17 évvel azután, hogy utoljára játszotta a karaktert, McGregor visszatért a Disney+ Obi-Wan Kenobi című spinoff sorozatában.

McGregor végre csillagot kaphat a hollywoodi Hírességek sétányán, és leült beszélgetni a Varietyvel a karrierjéről. Az interjú során elmondta, hogy a Disney+ sorozat után még egyszer szeretné eljátszani Obi-Wan Kenobit. Bár egyesek azt gondolhatják, hogy a jedi mester története már lezárult, mivel a karakter az első Csillagok háborúja eseményei előtt bujkálni kényszerült a Birodalom elől, a színész úgy látja, hogy a franchise még rengeteg történetet mesélhet, kitöltve a spinoff és a Luke Skywalkert buckalakóktól megmentő „öreg Ben” közötti űrt. McGregor így nyilatkozott:

„Tényleg remélem, hogy lesz lehetőségünk egy újabb szériát csinálni.”

„Aközött, ahol befejeztük a sorozatot, és amikor Alec Guinness megjelenik a vásznon Luke Skywalkerrel, szerintem van még néhány történet, amit el lehetne mesélni”.

 

 

Obi-Wan Kenobi

 

 

Lesz Obi-Wan Kenobi 2. évad?

 

Bár az Obi-Wan Kenobi a Disney+ sorozataként került adásba, eredetileg mozifilmnek tervezték, mielőtt a Solo: Egy Star Wars-történet bukása miatt a Lucasfilm új megközelítésbe kezdett volna a Star Wars-franchise-szal. A Kenobi-t filmtrilógiaként vázolták fel, így ennek tudatában a sorozat első évadának eseményeit követően több történetet is elmesélhetnének az alkotók. A Star Wars-képregények elmélyültek Obi-Wan Tattooine-on töltött életében, és mivel az Obi-Wan Kenobi utolsó epizódjában a híres jedi találkozik mestere, Qui-Gon Jinn Erő-szellemével, ez egy izgalmas új történetre épülhet. Egy új Obi-Wan Kenobi-sorozat, amelyben Ewan McGregor mellett Liam Neeson-t is viszontlátjuk Qui-Gon Jinn szerepében, izgalmas kapocs lenne a rajongók számára.

Ennek ellenére az Obi-Wan Kenobi 2. évada kissé valószínűtlennek tűnik. A Disney és a Lucasfilm a jelek szerint visszavesz a Star Wars tévésorozatokból. Már törölték az Akolitust, és úgy tűnik, hogy A Mandalóri 4. évadát is elvetették egy nagy költségvetésű játékfilm, A Mandalóri és Grogu kedvéért. A gyártási ütemterv is karcsúnak tűnik: a 2024. december végi Skeleton Crew után 2025-re úgy tűnik, hogy az egyetlen Disney+ Star Wars-sorozat, ami készül, az Andor 2. évada lesz. Az Ahsoka 2. évada pedig csak 2026-ban várható. Vagyis ugyanabban az évben, amikor A Mandalóri-film is megjelenik.

Most olybá tűnik, hogy a Lucasfilm megfordította a hajót. A Disney+ Star Wars-sorozatoktól eltávolodva visszaviszi a franchise-t a mozivászonra. A Mandalorian & Grogu mellett egy másik Star Wars-filmet is terveznek, amely az élőszereplős Disney+ sorozat számos részét egyesíti majd egy crossover filmben. James Mangold rendező a legelső jedikre fókuszáló filmen dolgozik. Sharmeen Obaid-Chinoy pedig egy új filmet rendez, amelyben Daisy Ridley Rey-je lesz a főszereplő. Ewan McGregor akár egy Star Wars-filmben is eljátszhatná újra Obi-Wan Kenobi szerepét. Így a története a filmtől a Disney+-sorozaton át a filmig egy szimbolikus kört alkotna.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."