Zendülés az Annapurna hadihajón! A dolgozók felmondtak – veszélyben a készülő játékok?!

Az Annapurna Interactive, a Stray, a Cocoon, az Outer Wilds és más játékok kiadójának teljes személyzete felmondott. A Bloomberg értesülései szerint minden meglévő projekt folytatódik.

 

 

Jól olvastad, az Annapurna Interactive gyakorlatilag feloszlatta önmagát. A Stray kiadói lemondtak állásukról, miután a tárgyalások, amelyek célja az lett volna, hogy a csoport a tulajdonos Megan Ellisontól független egységgé váljon, amelyben utóbbinak a továbbiakban nem lenne kontrollja az Annapurna Interactive felett, kudarcba fulladtak – írja a Bloomberg. Erre azután került sor, hogy Ellison két alkalommal is visszalépett a tárgyalásoktól.

Ez azt eredményezte, hogy az Annapurna Interactive elnöke, Nathan Gary, vezetői és két tucat alkalmazott lemondott és elhagyta munkahelyét. „Az Annapurna Interactive csapatának 25 tagja kollektíven felmondott. Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznunk, és nem vettük félvállról ezt a lépést” – mondta az Annapurna Interactive korábbi elnöke a Bloomberg riporterének, Jason Schreiernek.

Az Annapurna szóvivője viszont megerősítette, hogy a megállapodás elmaradása vezetett a kialakult helyzethez.

A cég tulajdonosa mégis így nyilatkozott: „Legfőbb prioritásunk, hogy továbbra is támogassuk fejlesztő és kiadói partnereinket az átmenet során. Nemcsak a jelenlegi játékkínálatunk mellett köteleztük el magunkat, hanem az interaktív térben való jelenlétünk bővítése mellett is, mivel továbbra is keressük a lehetőségeket arra, hogy a lineáris és interaktív történetmesélést a film és televízió, a játékok és a színház területén integráltabb megközelítésben valósítsuk meg”.

 

Mi lesz az Annapurna Interactive és a fejlesztés alatt álló játékok sorsa?

 

Mint tudjuk, az Annapurna Interactive olyan videójátékok kiadója, mint a Stray, a Cocoon, az Outer Wilds és mások. A tulajdonos képviselői egyértelművé tették, hogy továbbra is ők felelősek a kiadni kívánt címek finanszírozásáért, valamint a minőségellenőrzésért és a marketingszolgáltatásokért. A cég egyik képviselője megerősítette, hogy a játékokkal foglalkozó munkatársak lemondása ellenére minden meglévő projekt folytatódik. Ez utóbbit a vállalat új elnöke, Hector Sanchez szerint a távozó munkatársak más fejlesztőkkel való pótlása teszi majd lehetővé.

Ha esetleg kíváncsiak lennétek, a kiadó és a Remedy közötti megállapodás teljesen biztos. Ez azt jelenti, hogy a Control és az Alan Wake sagák filmes, tévés és videójátékos jövője nem került veszélybe. Ráadásul a Control 2-t az Annapurna Pictures fogja társfinanszírozni, amely cég az Annapurna Interactive felett áll, és nem szenvedett hasonló problémáktól. A Remedy így reméli, hogy a Connected Universe-t a videójátékokon túlra is kiterjesztheti a népszerű franchise-ok sorozatai és filmjei révén.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."