A Fallout: New Vegas rendezője szerint a kézi mentés „megmérgezi a játékos lelkét”

Josh Sawyer, a Fallout: New Vegas rendezője szerint a kézi mentések „megmérgezik a játékos lelkét”, és alapvetően hibásak. Raphael Colantonio, a WolfEye Studios jelenlegi kreatív igazgatója és az Arkane Studios alapítója, szintén egyetért ezzel az állítással.

 

A mentési rendszerek fontos részei a videojátékoknak, és ha játszottál már sok játékot, ismerheted az automatikus, gyors, felhő alapú, vagy kézi mentéseket. Most kifejezetten a kézi mentésről lesz szó, mert olyan meghatározó játékfejlesztők, mint Josh Sawyer, azt tartják hibának.

A Pentiment egykori rendezője az X/Twitter fiókján jelentette ki, hogy a kézi mentések „megmérgezik a játékos lelkét”, és hibának tartja őket. Részletes magyarázatot nem adott arról, miért gondolja így, de egy későbbi bejegyzésében a következőképpen fogalmazott: „Olyanok, mint a csirke nuggets a videojátékokban: biztonságérzetet adnak, de rosszat tesznek az egészségednek és a játékos lelkednek.”

Raphael Colantonio, a WolfEye Studios kreatív igazgatója, aki olyan játékok mögött áll, mint a Dishonored és a Prey, szintén hasonlóan gondolkodik. Bár egyetért Sawyerrel, ő mégis inkább a játékos szabadságát részesíti előnyben. „Nem értek egyet teljesen, de hagyom, hogy a játékosok eldöntsék, hogyan akarnak játszani. Van, aki egyszerűen nem tud másképp játszani,” – magyarázza.

 

Miért utálhatják egyes rendezők a kézi mentéseket?

 

Bár nem ismerjük pontosan az okokat, valószínű, hogy a kézi mentések rontják a játékélményt és a nehézséget, főleg, ha túl gyakran használják őket bonyolultabb részeknél. Épp ezért sok játékban automatikus mentéseket vagy ellenőrzőpontokat találunk, hogy a játék gördülékeny maradjon. Azonban, mint Colantonio mondja, talán az a legjobb, ha hagyjuk, hogy „a játékosok döntsenek arról, hogyan akarnak játszani.”

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.