„Borzalmas ember!” – Steven Seagal bántalmazhatta színésztársát egy akció-klasszikus forgatásán?!

MOZI HÍREK – John Leguizamónak voltak hullámvölgyei a harcművészeti szakértővel. Ráadásul nem ő az egyetlen, akinek problémája akadt Steven Seagallal egy forgatáson…

 

 

Ma már nem igazán lep meg senkit, ha elmondjuk, hogy Steven Seagalnak milyen rossz híre van sok hollywoodi kollégái körében. Ismert anekdota, amikor 20 millió dollárt utasított vissza azért, hogy ne kelljen Jean-Claude Van Damme ellen küzdenie. Ma azonban egy olyan filmről szeretnék beszélni, amelyben nem sokat szerepel, ám mégis sikerült bántalmaznia benne egy színésztársát.

A Tűzparancs (Executive Decision) egy pörgős akció-klasszikus, ami nagyon is a saját korának – vagyis az 1990-es éveknek – a gyermeke. Egy csapat terrorista eltérít egy repülőgépet, hogy azt tömegpusztító fegyverként használja, és egy elit kommandó Austin Travis ezredes (Steven Seagal) és David Grant (Kurt Russell) vezetésével próbálja megállítani őket. E szinopszis ellenére azonban az igazság az, hogy Seagal nagyon keveset szerepel.

 

A forgatás minden egyes napján egymillió dollárt keresett

 

A színész végül azt nyilatkozta, hogy éppen ez – már, hogy keveset kell dolgozni – , csábította a munkában! Valamint az a tény, hogy minden egyes forgatási napért egymillió dollárt kapott. Nem tudjuk, hogy hány napot töltött a forgatáson, de annyi elég volt, hogy olyan összecsapást vívjanak John Leguizamóval, amit utóbbi soha nem felejtett el. Olyannyira, hogy Seagal inspirálta, hogy eljátssza a megvetendő filmcsillag-karakterét A menü című filmben, ami elérhető a Disney+-on, és amit személy szerint ajánlok.

Leguizamo verziója szerint a Seagallal való konfliktusa közvetlenül azután következett be, hogy elkezdett dolgozni a Tűzparancson.

„Volt egy csúnya összetűzésem vele. Együtt csináltunk egy filmet. Ő egy borzalmas emberi lény. Bejött és azt mondta: >>Én vagyok a főnök. Amit én mondok, az a törvény.<< Ki a fene beszél így, ki sétál be a próbára, és mond ilyen szarságokat? Elkezdtem röhögni, mire ő egy aikido könyökkel a téglafalnak csapott, és fojtogatni kezdett. A földön feküdtem lihegve, és azon tűnődtem, hogy mi volt ez az egész.”

Seagallal olyannyira nem értett egyet, hogy Leguizamo bevallása szerint korán kelt, hogy megnézze azokat a jeleneteket, ahol Seagal karakterének nehéz dolga volt. „A forgatáson látni akartam, ahogy meghal. Olyan volt, mint egy fantázia” – vallotta be a LA Timesnak 2014-ben. A színésznek minden bizonnyal nincsenek szép emlékei a sztár társáról.

Seagal és Leguizamo története ezzel nem ért véget. Sőt, mint a The Observerben olvashatjuk, Seagal még azzal is fenyegetőzött, hogy megtámadja Leguizamót, ha valaha is keresztezik az útjukat a vörös szőnyegen, miután megtudta, hogy Leguizamo kigúnyolta őt egy vígjátékban. Erre Leguizamo így reagált: „Nem hiszem, hogy sok vörös szőnyeges eseményre hívják meg”.

 

Sean Connery kellemetlen élménye Steven Seagallal

 

Nem közismert, de Steven Seagal már jó ideje dolgozott harcművészeti kiképzőként és koreográfusként, mielőtt filmsztárként is befutott volna. Sean Connery volt az egyik nagy név, akit ki kellett képeznie. Az ügynöke Connery-t és Seagalt azért hozta össze, hogy formába hozza előbbit a „nem hivatalos James Bond-film”, a Soha ne mondd, hogy soha (Never Say Never Again) forgatására. Connery ötvenkét éves volt akkoriban, és a filmben több verekedős jelenet is szerepelt, ezért Seagalt hozták be, hogy vegye kezelésbe. Egy nap, edzés közben Seagal eltörte Connery csuklóját! Az anekdota szerint Connery tett valamit, ami feldühítette, és a támadás szándékos volt, de ezt nehéz elhinni. Connery maga is előszeretettel mesélte a történetet, ám mindig balesetnek állítva be az esetet, mint például abban az interjúban, amit Jay Leno-nak adott még a kilencvenes években.

„Volt ez az edzés abban az épületben, ahol a lakásom volt, és ő tényleg nagyon jó volt” – mondja Connery, megemlítve, hogy az edzés Aikido volt. Connery bevallja, hogy egy kicsit beképzelt lett, mert „azt hittem, tudom, mit csinálok. Az elv az, hogy ez védekezés, tehát egy piramis, és én egy kicsit villogni akartam, és ezt csináltam (a karomat a piramison kívül tartva), és (egy vágó mozdulatot imitálva) eltörte a csuklómat! Olyan jól sikerült, hogy még mindig törött.” Connery továbbá elmondta Lenónak, hogy tizenkét évvel az eset után egy orvos azt mondta neki, hogy a csuklója még mindig törött, és fenntartja, hogy bizonyos mozdulatoknál még mindig gondot okoz neki.

Azt azért el kell mondani, hogy Connery nem tűnt túlságosan feldúltnak vagy akár dühösnek a történet elmesélése közben. Akkoriban Seagal egója sem volt olyan hatalmas, mint később, szóval (valószínűleg) csak egy baleset volt.

Forrás: Observer, Business Insider, Independent, JoBlo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."