Új akció-thrilleren dolgozik a John Wick-filmek rendezője – íme minden, amit tudunk!

MOZI HÍREK – A John Wick rendezője egy új, eredeti ötleten alapuló thriller-krimi akciófilmen dolgozik…

 

 

Mit kapunk, ha a John Wick-franchise ütős akcióját összekeverjük egy kőkemény gyilkossági rejtéllyel? Nem, ez nem egy elcsépelt vicc felvezetése, hanem Chad Stahelski egyik következő filmje. Stahelski, aki korábban kaszkadőrként és koordinátorként dolgozott, a John Wick-franchise áttörő sikerét követően rendezőként vált ismertté. Most, hogy a Lionsgate rendkívül jövedelmező franchise-jának ideje véget ért (legalábbis egyelőre), Stahelski új projektek felé tekint, amelyek közül az egyik arra kényszeríti a rendezőt, hogy feltegye a közönségnek a kérdést: „ki a tettes?”.

A The Hollywood Reporter szerint Chad Stahelski a The Professionals című új akció/krimi-thriller filmen dolgozik. A filmet eredetileg Ross Perot vázolta fel, de a forgatókönyvet Madison Turner, egy másik korábbi kaszkadőr továbbfejlesztette és befejezte. Stahelski és Perot nem az egyedüli kaszkadőrök, aki részt vesz a filmben. Hiszen a film producere a neves 87Eleven akciócsapat lesz (amelynek Stahelski is társalapítója). Ha a 87Eleven stábja ismerősen cseng, az azért van, mert ők állnak az utóbbi évek legrobbanékonyabb akciófilmjei mögött, köztük az Atomic Blonde, a Deadpool 2 és a már említett John Wick-filmek mögött.

A The Professionals-t a Clue (magyarul Cluedo-ként ismert) népszerű társasjáték és a John Wick-franchise ötvözeteként jellemezték.

A film szinopszisa szerint az összehasonlítás talán inkább szó szerint értendő, mint általános iránymutatás. A film egy csapat bérgyilkost követ egy küldetésen az angol vidéken. Amikor az egyik bérgyilkost meggyilkolják (máris kezdődnek a fordulatok), a többi bérgyilkosnak ki kell következtetnie, hogy ki ölte meg az első bérgyilkost. Zavarosnak hangzik? Akkor jó. A The Professionals a gyilkossági rejtély műfajának fordulatos izgalmait ötvözi a 87Eleven által híressé vált „gung-ho gun-fu” akcióval.

 

Chad Stahelski néhány jelentős projektet tárazott be a John Wick után

 

IMDb-profilja szerint Chad Stahelski lehet a legelfoglaltabb rendező, aki manapság dolgozik. Jelenleg 11 közelgő projektje szerepel a filmes adatbázisban. Ráadásul ezek közül sok már megerősített: a fejlesztés és a gyártás különböző fázisaiban van. Az egykori kaszkadőrből lett rendező következő terve a Hegylakó (Highlander) régóta várt rebootja. Henry Cavill lesz a főszereplője az új változatnak, amiben állítólag „sokkal jobb” akciójelenetek lesznek, mint az eredetiben… majd meglátjuk.

Chad Stahelski két videójáték-adaptációt is készít. Ő fogja rendezni a Ghost of Tsushima című népszerű szamurájjáték filmváltozatát. A filmről egyelőre keveset árultak el, de jelenleg a forgatás előkészületei zajlanak. Hamarosan casting híreket is bejelenthetnek. Egy másik adaptáció, amit már egy ideje a rendezőhöz kötnek, a Rainbow Six. A Tom Clancy regényei által ihletett videójáték-sorozat alapján készülő Rainbow Sixről nagyon-nagyon keveset tudni, hiszen a projekthez egy ideje nem érkezett komolyabb frissítés. A film főszerepét Michael B. Jordan kapta, amikor 2023 januárjában bejelentették. Azonban egyesek úgy vélik, hogy a projektet csendben félretették.

Forrás: THR, IMDb

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu