Hegylakó reboot: vajon visszatérnek az eredeti Queen-számok? Chad Stahelski, a rendező válaszolt!

MOZI HÍREK – A Highlander reboot rendezője, Chad Stahelski megerősítette, hogy az eredeti Queen dalok visszatérnek a Henry Cavill főszereplésű filmjében, bár egy kikötéssel.

 

Chad Stahelski, a Henry Cavill főszereplésével készülő Highlander reboot rendezője megerősítette, hogy filmjében az eredeti Queen-dalok is felcsendülnek majd. Bár a franchise később több folytatással és különböző televíziós spinoffokkal bővült, az eredeti filmet az ikonikus brit rockegyüttes, a Queen által felvett számos dal is emlékezetessé tette, amelyek közül sok az 1986-os A Kind Of Magic című albumukon is megjelent, amelyet gyakran a film nem hivatalos folytatásának is neveznek. Az egyik dal, a „Princes of the Universe” később a Highlander tévésorozat címadó dalaként is szolgált.

A TheWrapnek nyilatkozva Stahelski beszélt a közelgő Highlander reboot tervéről, és megerősítette, hogy a Queen dalok visszatérnek a filmjéhez, bár egy rejtélyes kikötéssel. Utalt arra, hogy az eredeti film zenéje „másképp fog visszatérni, mint gondolnád”, de még mindig kitartott amellett, hogy a Queen-dalok szerepet fognak játszani a Cavill vezette rebootban. Nézd meg a megjegyzéseit alább:

Igen. Valószínűleg másképp, mint gondolnád, de egy hardcore igen!

Hogyan használhatná fel a Highlander reboot az eredeti filmzenét új módon?

Bár azok, akik ismerik az eredeti Highlander-filmet és annak soundtrackjét, valószínűleg ünnepelni fogják Stahelski lelkes megerősítését, hogy ő maga is felhasználja a Queen dalait, a megjegyzései kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan is szerepelhetnek a rebootban. A rendező figyelmeztetése, miszerint a Queen zenéje teljesen váratlan módon fog visszatérni, azt sugallja, hogy a közönség végül nem az eredeti verziókat fogja hallani, hanem teljesen más formában találkozik majd velük.

Érdekesség: az eredeti A Kind of Magic album kilenc Queen-dala közül hat szerepelt az eredeti Highlander-filmben.

Hogy ez azt jelenti-e, hogy Stahelski esetleg arra törekszik, hogy modernebb zenekarok adjanak feldolgozásokat a Queen-dalokból, vagy akár az ikonikus riffek instrumentális változatait is megjelenítse, azt még nem tudni. Másrészt, mivel a Queen még mindig aktívan turnézik, és Adam Lambert helyettesíti a néhai Freddie Mercury-t, még az is elképzelhető, hogy Stahelski új, eddig nem hallott Queen-zenéket is be akar illeszteni a filmjébe. A fent említett forgatókönyvek mindegyike azonban elkerülhetetlenül kiváltana némi ellenérzést a Mercury utánozhatatlan énekére vágyó rajongók részéről.

Ehelyett talán a legérdekesebb lehetőség a franchise előszeretettel szövi össze a múltbeli és a mai történetszálakat. Mivel Cavill karaktere egy halhatatlan, aki évszázadok óta él, a nézők akár még azt is láthatják, hogy a Queen eredeti népszerűségének csúcsán, az 1980-as években harcol. Egy lehetséges harcjelenet, amely egy 80-as évekbeli Queen-koncerten törne ki, tökéletes módja lenne annak, hogy tisztelegjünk az eredeti Highlander-zene előtt, miközben a zenét másképp adnánk meg.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu