Co-op módot kaphat a GTA VI?! Íme a kiszivárgott részletek!

A GTA VI játékmenetének szivárgása csendben megerősíti, hogy ez az egyik fő új funkció, amiről senki sem beszél…

 

 

A Grand Theft Auto VI körüli pletykák és kiszivárgások között van egy olyan, amely fontossága ellenére látszólag nem nagyon kerül szóba. Az elmúlt évtizedben, még a hivatalos bejelentés előtt, a GTA VI számos kiszivárgás és pletyka tárgya volt. Ez azonban talán nem meglepő, tekintve, hogy minden idők egyik legjobban várt játékáról van szó.

A sok spekuláció között voltak olyan részletek, amelyeket még az első hivatalos, tavaly decemberben bemutatott GTA VI trailer is megerősített.

Az egyik funkció, amit még nem erősítettek meg, de erős bizonyítékokkal rendelkezik, az a lehetséges kooperatív játékmenet.

Mint tudjuk, a GTA VI főszereplői Jason és Lucia lesznek, és hasonlóan Michaelhez, Trevorhoz és Franklinhez a Grand Theft Auto V-ben, számíthatunk arra, hogy szükség/akarat szerint váltogathatunk a páros között.

Az r/GTA6-on egy felhasználó által felfedezett információk szerint azonban új főhőseinket akár két játékos is irányíthatja.

Ha ez igaz, akkor ez lesz az első alkalom, hogy a Grand Theft Auto sztorimódjában kapunk erre lehetőséget.

„Ahogy beleástam magam a kiszivárgott információkba, rábukkantam egy olyan dologra, ami egy ‘Player Action Manager’-nek tűnik, ami a játékosok számára elérhető különböző játékbeli akciókat mutatja be” – magyarázta a felhasználó.

„A menedzser öt különböző részből áll: Action List, Source States, Action Context, Scenarios és Conditional Actions.”

A továbbiakban kifejti, hogy vannak például olyan akciók, mint a „Downed Self Revive”, ami azt jelentheti, hogy ha a másik játékos elfoglalt, akkor te magadat tudod majd újraéleszteni. „A Buddy Comms Action is felkeltette a kíváncsiságom” – folytatja.

„A buddy használata ebben a kontextusban egy másik kooperatív játékosra utaló kódszót jelenthet, mivel a játék narratívájában kevés értelme lenne a két főszereplőre haverokként hivatkozni. Ez a két játékos közötti kommunikációt is jelenthetné, esetleg koordináció, információmegosztás vagy stratégiaalkotás céljából, vagy talán még a hang-kommunikációt is magában foglalhatná”.

Természetesen, mint minden kiszivárgást, ezt az információt sem szabad készpénznek venni. Egy ilyen jelentős funkció azonban mindenképpen Grand Theft Auto-történelmet írna.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu