S.T.A.L.K.E.R. 2: a GSC Game World reagált az előrendelések törlésére

Az ukrán stúdió elmagyarázta, hogy miért is törölte a Microsoft a régóta várt játék előrendeléseit.

 

Tegnap itt már beszámoltunk arról, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 előrendeléseit a Microsoft egy az egyben visszavonta. Vajon az oroszok ukránok ellen indított háborúja miatt van ez? Részben is, de igen (mégis egy ukrán csapatról beszélünk…), de nem csak annyi történt, hogy az Xbox visszavonta az előrendeléseket, hanem a Microsoft Store-on új előrendelést nem is tehetünk.

Ha felnézünk a Steamre, ott annyit látunk, hogy a GSC Game World itt is módosított, és 2023 decemberét adták meg megjelenési időszakként. Ez nem sok bizalomra adhat okot, de a WCCFTech felkereste Zakhar Bocharovot, a stúdió PR-osát és az üzleti fejlesztésekért kapcsolatos menedzserét, aki lenyugtatta a kedélyeket.

„A háború kitörése után el kellett halasztanunk a megjelenési dátumot. A Microsoft kibővített E3-as műsorán is 2023-at adtuk meg annak. A Microsoft visszatéríti a pontos megjelenési dátum nélküli játékok előrendeléseit. Ez a megfelelő eljárás. A játék előrendelhető lesz Xboxon, amint bejelentjük a pontos megjelenési dátumot. 2023 decembere egy helyőrző, ideiglenes dátum, amíg készen nem állunk arra, hogy nyilvánosan megosszuk az új megjelenési dátumot. A S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése egyelőre valamikor 2023-ban lesz,” mondta Bocharov. Szóval mindössze annyi történt, hogy a Microsoft nem fogad előrendeléseket, amíg nem pontosít az ukrán stúdió a megjelenési dátumán.

De a S.T.A.L.K.E.R. 2 helyzete eléggé rázós volt: már 2010-bem bejelentette a GSC Game World, és akkor még 2012-vel terveztek, de ezt a verziót végül törölték, sőt, a stúdió eredeti felállása is feloszlott 2011 végén. 2014 végén újjáalakultak, de akkor egy valós idejű stratégián, a 2016 szeptemberében megjelent PC-s Cossacks 3-on dolgoztak. A Zónás bejelentésre 2018-ig várni kellett, de a 2021-es megjelenést a tavalyi E3-on áttolták idén április 28-ára, de ezt a tervet végül a háború borította fel.

A játék amúgy Xbox Seriesre és PC-re készül, és a megjelenés napjától kezdve ott lesz az Xbox Game Passon is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu