A Microsoft elkezdte törölni a STALKER 2 előrendeléseket a megjelenési dátummal kapcsolatos kétségek miatt

Egyes felhasználók az Xbox Store-ból üzenetet kaptak, amelyben jelezték, hogy teljes egészében visszatérítik a STALKER 2 befizetéseiket.

 

Több hónap telt el az ukrajnai háború kitörése óta, és ez azt jelenti, hogy még mindig több ezer embernek kell megbirkóznia az örökre átalakult élet mindennapjaival. Ebben a szomorú kontextusban a GSC Game World csapata folytatja a STALKER 2 fejlesztését, amely, mint nyilvánvaló volt, a háború miatt kénytelen volt szüneteltetni a fejlesztést és eltolni a megjelenési dátumot.

A törlések oka, hogy a STALKER 2-t elhalasztották egy „meg nem erősített jövőbeli időpontra.” A stúdió 2023 első felére tervezte a shooter premierjét , de egyértelmű, hogy még mindig sok a bizonytalanság a megjelenési dátum körül, amely a fejlesztő körül kialakult helyzet miatt tovább csúszhat. Emiatt az Xbox elkezdte törölni a STALKER 2 előrendeléseket, és visszatéríti azoknak a felhasználóknak a pénzét, akik a hivatalos áruházon keresztül rendelték meg a játékot.

A lengyel XGP médium által megosztott felvétel szerint, amely a szállítást lefoglaló játékosok által kapott üzenetet mutatja, az Xbox azért hozta volna meg ezt a döntést, mert a STALKER 2 megjelenését egy ” meg nem erősített jövőbeli időpontra ” halasztották. Végső soron nem szabad elfelejteni, hogy a GSC Game World fejlesztői közül többen nem tudnak dolgozni a játékon, mert a háborúban harcolnak.

A GSC Game World körül kialakult kontextus valóban elkeserítő, de a tagok továbbra is képekkel és a projektjük részleteivel szeretnék izgatni rajongóikat. Éppen ezért az elmúlt hetekben új ellenségeket és screenshotokat láthattunk, amelyek az Unreal Engine 5 lehetőségeit mutatják.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu